söndag 30 november 2008

Framtidsplaner

Det finns en söt pojke i A:s klass, han är kär i A. Tror nog A är kär i honom också, men det skulle hon aldrig erkänna, men de leker ibland. Nu berättade hans föräldrar att han kallar mig och P för svärmor och svärfar. Gulligt eller hur?!

1:a advent


Idag blev det ett pepparkakshus och julskyltning.

Inflyttningsfest

Vi var på inflyttningsfest igår, mycket trevligt! Det blev god mat, karaoke och dans! Tyvärr tog jag inga bilder, däremot var där en kille som var väldigt flitig med filmkameran. Skulle jättegärna vilja se den filmen sen, killen som filmade verkade ha trevligt, vilket resulterade i att han dansade i  stort sett hela tiden han filmade. Han skulle även filma de som sjöng karaoke, det gjorde han, bara det att jag tror inte man kan höra de som sjöng för kameramannen sjöng med själv, riktigt högt, rakt in i micken. Som sagt, jag vill gärna se den filmen. ;)

lördag 29 november 2008

Kolla in!

Tittade på Idol igår, har inte sett det på ett tag, men blev förvånad över att Johan är kvar, tycker inte han är så duktig faktiskt. Nåväl, han åkte ut igår, men kolla in ett helt galet fan!

fredag 28 november 2008

Julförberdelser




Idag har jag fixat ordning adventsljusstaken, hyacinterna och hängt upp mitt halmhjärta (från Rusta 29 kr).

Vellingeblomman

Jag och flickorna körde till Vellingeblomman idag för att titta på årets Tomteby. Jag tycker att det blir sämre för varje år som går. Eller är det för att jag har varit där för många år i rad? Handlade gjorde jag ju naturligtvis.

Typiskt

Var ju sjuk för någon vecka sedan och har därför inte kunnat träna, så när jag tränade i går var det givetvis som alltid som att börja om från början. Glad för att ha kommit igång igen, vad händer då? Vaknar givetvis med ont i halsen. Ska jag nu inte få träna för en dum förkylning? 

Ambivalent

Vad gör man när man inte kan bestämma sig?Nu handlar det om jobbet. Ska jag stanna kvar eller ska jag söka nytt jobb? Jag har försökt att komma på nackdelar och fördelar men det hjälper inte. Igår var jag helt vansinnig på vissa människor på min arbetsplats. Jag blir så himla arg när det på en liten arbetsplats ska hållas på att mygla för att den gillar inte den och den vill inte arbeta med den osv. Mest upprörd blev jag för att en arbetskamrat till mig har behandlats väldigt illa och jag trodde bara det var chefen, men nu visar det sig att minst två andra är inblandade i detta. Så igår kände jag att jag kanske inte skulle jobba kvar där. Men vad ska jag göra? Jag är rätt kräsen och drömjobbet(som jag för övrigt inte vet vad det är) kommer nog inte och ringer på dörren. Samtidigt har jag en högskoleutbildning som jag kanske inte kommer att använda om jag byter jobb, men jag tycker inte att det gör någonting. Varför jag tvekar i denna frågan är för att jag är rädd för vad andra ska säga. En del säger rätt ut att de tycker det är väldigt konstigt att man inte arbetar med det som man är utbildad till, andra säger, jasså var det för tufft för dig (menar:så korkad att du inte klarar av det?med en viss skadeglädje), somliga gör bara miner, tydliga sådana. Jag vet att man inte ska bry sig om vad andra tycker, men jag är en sådan människa som faktiskt bryr sig. Jag får väl fortsätta att fundera och hoppas att drömjobbet dyker upp.

Dagens barnfrisyr

Jul


Har börjat handla lite inför julen, man måste ju handla något nytt varje år. De här söta rådjuren hittade jag på Rusta (ja, man kan faktiskt hitta bra saker där ibland) för bara 29 kronor!

lördag 22 november 2008

Jul på Tivoli






Igår åkte vi in till Köpenhamn och gick på Tivoli. Det är väl värt ett besök nu till jul, det är fantastiskt fint. Vi fick lite extra julstämning igår eftersom det snöade.

fredag 21 november 2008

10-årig bröllopsdag


Idag har vi varit gifta i 10 år! Tiden har bara sprungit i väg, vi får hoppas på 10 bra år till!

torsdag 20 november 2008

Julen närmar sig...





Nu börjar jag längta efter julen, alla ljus som lyser upp i vintermörkret och förhoppningsvis lite snö.

tisdag 18 november 2008

Tjejmiddag




Var på tjejmiddag hos syrran i helgen, det blev god mat och mycket karaoke. Hann ta några bilder innan batteriet la av. Typiskt eller hur?

Underhållning?

Igår var jag hemma för jag var sjuk, då passade jag på att titta på Sanningens ögonblick på kanal 5. Programmet går ut på att man kan vinna pengar om man svarar sanningsenligt på frågorna som ställs. Deltagarna har tidigare fått svara på samma frågor fast många fler än vad som kommer med i programmet. Givetvis har de letat upp de allra smaskigaste frågorna som är de mest pinsamma och mest besvärande att svara på.
Är detta underhållning? Vi sitter och förfasar oss över vad deltagarna har gjort och att de sitter och erkänner det inför hela svenska folket, men det är ju faktiskt så att alla är med i programmet frivilligt och nog måste väl alla förstå att det är de mest pinsamma frågorna som kommer att komma med i programmet? Inte blir det bra TV om de bara ställer frågor som: Har du ljugit för din mamma någon gång?" 
Att man ska vinna pengar på att man vågar berätta sanningen för sina nära och kära, vet jag inte om jag tycker är en bra programidé. Borde man inte kunna berätta sanningen ändå? Ska man verkligen, som en kille gjorde, släpa med sin flickvän till studion (som är där i tron att hon ska heja på sin pojkvän och kanske vinna pengar) för att han sedan ska erkänna att han varit otrogen mot henne, inte tycker hon är så snygg och att han vill att hon ska ha silikonbröst? 
Det är inte underhållning, det är förnedring.

måndag 17 november 2008

Teaterbesök

Igår var jag och flickorna och såg High school musical! Själv är jag inget fan av Disney`s kassako men flickorna gillade det. Det är bara HSM som gäller nu. 
Ungdomarna i pjäsen var väldigt duktiga, spelade och sjöng bra. Det som irriterade mig mest var de hut lösa priserna som de tar när man väl kommit till teatern! Först betalar man 450 kr per biljett och det kan jag tycka är ok, det är ju en musikal. När vi kommer till teatern kostar det 15 per person att hänga sin jacka i garderoben, att ta med sig jackan in i salongen är inget alternativ eftersom det med stora bokstäver står att man inte får ha ytterkläder i salongen. (45 kr) Flickorna vill gärna ha dricka och popcorn, jag köper det (100 kr), ett teaterprogram måste vi ha (50 kr). I pausen är vi mer törstiga, köper 2 läsk och en paket kola (75 kr). Sen köper vi souvenirer från musikalen (90 kr). Visst, vi hade inte behövt lägga pengar på några av dessa saker (förutom garderoben) men det är ju ändå en speciell sak att gå på teater, ska man då inte unna sig lite extra? Jag tycker det, men jag tycker att de kunde ha lite vettigare priser, man behöver inte ockra på barnfamiljer. Ska det vara så att man ska ta med sig hemifrån?

lördag 15 november 2008

Snyggingar


A och jag testar ny hårfärg!


fredag 14 november 2008

Har visst fastnat på Youtube...

Kommer ni håg denna?? Jag bar älskade denna filmen!
Tänk att denna filmen var så bra.....och Judd Nelson var sååå snygg!

Blomsterprakt!


Nu har mina orkidéer börjat blomma igen för fjärde gången!

Köket




















Nu är det nästan klart men jag kunde inte låta bli att fotografera det nu! Jag är väldigt nöjd! Nu är det knoppar, sockel och en brädbit (vet inte vad jag ska kalla den) kvar. Här får ni lite bilder från vårt "nya" kök.

Vitiligo

Då har man varit hos hudläkaren och fått konstaterat att det är vitiligo som jag har fått. Vitiligo gör att pigmentet försvinner fläckvis på kroppen. Det kan variera hur stor del av huden som drabbas. Det behöver inte bli mer än det är nu (det kan man ju hoppas). Det finns ingen effektiv behandling, men man kan få ljusterapi som i vissa fall kan ge en del pigment tillbaka. Nåja, nu är det jag och Michael Jackson! =)

onsdag 12 november 2008

Tur i oturen?

Vi har länge tänkt att vi ville byta köksluckor, men tyckt att vi kunde vänta. Nu var det så att diskmaskinen gick sönder och valet stod mellan att köpa en ny liknande eller att köpa en sådan vi ville ha, en med en skåpslucka som front. Det var verkligen helt onödigt att köpa en ny för att sedan byta ut den mot en annan när vi ska byta alla luckorna. Vi gjorde slag i saken och åkte och köpte nya skåpsluckor till hela köket och just i skrivande stund står mannen i köket och byter dem. Vi passade även på att köpa en ny bänkskiva och diskho. Jag ska redovisa resultatet så fort det är färdigt!

Semester för att gå till läkaren?

Jag fick en läkartid som jag väntat på länge, i ungefär sex månader, så ni förstår ju att jag inte vill tacka nej till den tiden bara för att den är klockan 1000 på en vardag och jag egentligen jobbar. För att jag ska kunna gå på denna läkartid så måste jag ta semester!!!! Då menar jag inte att jag bara kan ta två timmar, vilket hade räckt, utan jag måste ta semester hela dagen! Måste säga att jag blev väldigt förvånad över att reglerna är så. Tycker arbetsgivaren att det är bättre att jag är borta hela dagen än bara någon timme? 

lördag 8 november 2008

Lördagsundervisning


Det har fina trädet hjälptes barn och föräldrar åt att göra.

Harry Potter spökboll


Idag lördag hade barnen skoldag och föräldrarna var med hela dagen. Här är vi i gympahallen och ska spela ett bollspel som heter Harry Potter spökboll.Man ser att barnen är mer aktiva än föräldrarna.

fredag 7 november 2008

Invigning


Lycka till att beställa något i baren. 
Vi var på invigningen av Malmö Arena i fredags kväll. Blev medbjudna i sista sekunden, mat och show. Verkligen trevligt! Maten var ok, man får ju tänka på att det var ganska mycket folk som åt där, säkert bättre när det inte är fullt så mycket människor där. Underhållningen var bra, jag tyckte där fanns lite till alla åldrar. Något som jag tyckte var positivt var att de hade tagit skånska artister och sedan  var Robyn där och The Olsen Brothers.

Mitt nya inköp


Hittade superfin halskrage och mössa på Lindex! Har anlitat en snyggare modell, kanske lite för liten för kläderna...

onsdag 5 november 2008

Fem sanningar om mig

Har fått en utmaning av Emelie, hon vill att jag ska avslöja fem sanningar om mig själv. Här kommer de:
1. Trots att jag utbildat mig och har studielån för detta är jag inte säker på att jag vill jobba med det jag är utbildad till livet ut. Tror faktiskt att grunden till att jag valde att studera på högskolan var att jag ville bevisa för mig själv att jag klarade av en högskoleutbildning.
2. Jag gråter när jag tittar på nyheterna.
3. Jag är nyfiken, jag tror att när jag blir pensionär så kommer jag att sitta bakom gardinen och ha full koll på vad alla grannarna gör. Jag älskar Hemnet, där kan man frossa i hur det ser ut hemma hos folk.
4. Jag tycker det är väldigt jobbigt när jag inte vet vad folk tycker om mig, jag vill att alla ska tycka att jag är en bra människa. 
5. För mig är julen den mysigaste tiden, ska njuta riktigt nu när den närmar sig!

måndag 3 november 2008

Över ån efter vatten


När vi var i Budapest gick vi och åt på en trevlig restaurang där de serverade vinet i en annorlunda karaff. Vi tyckte alla att den var läcker. Min svåger och svägerska hittade nästa dag denna vinkaraff och köpte den. Jag skulle också kunna tänka mig en sådan men tiden räckte inte till för att jag skulle hinna köpa den. Så nu i veckan var jag på IKEA och handlade, vad såg jag i hyllan bland glassakerna? Jo, en exakt likadan vinkaraff som våra släktingar släpat hem ända från Ungern och här för det mycket förmånliga priset 98 kronor. Tror jag ska höra vad de gav för sin karaff...

27-års kalas


Var och firade min syster på hennes 27-års dag. En mycket trevlig tillställning där hon lyckats klämma in 27 gäster i en tvårumslägenhet och bjöd alla på middag! Imponerande! En bild på kakbordet!

Ny frisyr


Nu har A blivit klippt som hon önskade. Hon var väldigt noga med hur frisören skulle klippa så när hon var färdig och fick titta i nackspegeln sa hon:
-Nej, det är inte bra, det ska vara kortare där bak.
Så frisören fick klippa lite till, sen var hon nöjd. Jag tycker också att det blev fint!


lördag 1 november 2008

Alla Helgons Cup

I fredags var det fotbollscup i Eslöv. Tjejerna spelade sex matcher varav de vann tre, förlorade två och spelade en oavgjort. De var nöjda!