lördag 31 januari 2009

Lördagshumor

Den här läste jag på Davids sida, jag lånar den för jag tyckte den var så himla kul! (från början kommer den härifrån)
Finn fem fel:
1. Särskrivning
2. Sakfel
3. Felstavning 1
4. Felstavning 2
5. Felstavning 3

När är man gubbe?

Vi satt och tittade på Let´s dance i går och då säger Hasse Aro någonting i stil med att man inte kan göra bättre när man är gubbe. Då säger 7-åringen:
-Är han en gubbe?!?! När man är gubbe är man mycket mer rynkig och man är tjock!

Nu bär det av

Idag ska allt packas in i bilen för i morgon, tidigt, bär det av. Jag måste alltid dubbelkolla allt, eller trippelkolla, för jag tror alltid att jag ska glömma en massa saker. Det är då min man säger:
-Allt vi behöver finns att köpa där.
Han har i och för sig rätt men det känns så onödigt att behöva gå och köpa något bara för att man råkat glömma. 
Vi brukar alltid laga mat och frysa som vi sedan tar med upp, väldigt praktiskt. Ett år glömde vi maten i frysen, det kom vi på när vi packade ur bilen, retfullt. Det här året glömde vi även bilkuddarna till barnen, det kom vi på halvvägs på vår resa. Till vårt försvar lyfte vi ut två sovande barn vid fyra-tiden på morgonen och de sov de ett bra tag. När jag påpekade för barnen att vi glömt dem, vilket de inte märkt, sa stora flickan:
-Jag tyckte väl att det var så mjukt och skönt att sitta här!
Vi körde genast in på en bensinstation och köpte nya givetvis!

onsdag 28 januari 2009

Jag har mått lite halvt illa idag. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk. Vi åker på söndag så jag vill absolut inte bli sjuk nu. Egentligen vill jag aldrig vara sjuk men absolut inte nu när man ska åka iväg. Ska ta mig en promenad lite senare i kväll, lite frisk luft är ju aldrig fel.

tisdag 27 januari 2009

5 dagar kvar!





Nu börjar vår skidresa närma sig med stormsteg. Håller på att tvätta för fullt så att allt ska vara klart till helgen. Det ska bli så skönt att komma i väg till snön, skidåkning och trevligt sällskap. Vi är 13 vuxna och 14 barn, så man lär inte ha tråkigt!

måndag 26 januari 2009

Kul test

Fick ett test av en kompis idag, vanligtvis brukar jag inte tycka dessa är roliga men detta var lite småskoj!
Vem är din förebild???


Försök göra detta utan att fuska...

Scrolla inte ner förrän du gjort testet, du kommer att bli förvånad! (Blir inte kul om du fuskar.)

Ta fram en kalkylator (Din dator har en).

1)  Välj din favoritsiffra mellan 1-9.
2)  Multiplicera med 3.
3)  Lägg till 3, och multiplicera med 3 igen (Jag väntar medan du tar
fram kalkylatorn...)
4)  Du har nu ett 2- eller 3-siffrigt tal.
5)  Lägg ihop siffrorna. (Har du tex 55 så tar du 5+5. Ditt tal är då 10)

Scrolla nu ner...





Kolla nu med ditt tal vem din förebild är i listan nedanför:




1. Einstein


2. Nelson Mandela


3. Barack Obama


4. Drottning Silvia


5. Bill Gates


6. Gandhi


7. Oprah Winfrey


8. Hilary Clinton


9. Jess (Maison Grey)
 

10. Abraham Lincoln


Jag vet... Jag har den effekten på folk... En dag kan du förhoppningsvis också bli som jag... :-) Tro mej!



P.S. Sluta byta siffra. Jag är din idol. Lev med det!!!
 

söndag 25 januari 2009

Boktips

Jag hinner absolut inte läsa alla de böcker jag vill men när jag ska läsa en bok väljer jag den med stor omsorg. Jag upptäckte Mons Kallentoft i somras. Då läste jag Midvinterblod, en sådan där bok som man bara inte kan släppa. Nu ska vi åka till fjällen en vecka och då har jag laddat upp med Kallentofts senaste, Sommardöden. Jag kunde inte vänta utan var tvungen att slå upp första sidan och läsa lite, men nu ska jag spara den tills vi åker.


Daisy!

Har efter ett tags letande hittat en ny favoritparfym, den heter Daisy (Marc Jacobs). Man skulle ju kunna köpa den bara för flaskans skull, men den doftar gott också!

Tv-tittare



Lite olika stilar när man tittar på tv.

Söndag

Ja då har jag varit flitig igen, varit ute och gått i drygt en timme. Eftersom jag fått inflammation i axeln som vägrar ge med sig kan jag inte gå och träna, vilket jag tycker är väldigt tråkigt. Men som sagt en morgonpromenad är alltid uppiggande!

Barnkalas

Det blir en hel del kalas för flickorna nu och det svåraste av allt är att hitta på presenter till killar som fyller 8 och 10. Jag har faktiskt ingen aning vad killarna sysslar, sport och tv-spel men min budget ligger något under den prisklassen när det gäller barnkalas. Fick ett tips av en av mammorna att köpa presentkort till dem , alltid uppskattat. Varför har jag inte tänkt på det själv? Nåja, ett bra tips som just nu är den hetaste presenten!

fredag 23 januari 2009

Let´s dance

Vad vore Let´ s dance utan David Hellenius? Absolut flera skratt färre! 

Cannes del 2

Detta var meningen att det skulle bli en riktig avslappningssemester och det var det också. Jag bara njöt. Vem vet om man får lov att uppleva detta igen? 
Här ser ni en del av trädgården. Eftersom huset låg ganska högt upp var trädgården avdelad i olika nivåer.

En dag körde vi till en väldigt mysig by som heter Vallauris som är känd för sin keramik och att Pablo Picasso bodde där mellan 1948-1955. Handlade ingen keramik med helt fantastiska dukar som fungerar som en vaxduk men är tvättbar+strykfri! Ångrar att jag inte köpte fler. 

Här sitter vi på en terass och väntar på att lunchen ska serveras, man vänjer sig ganska snabbt att bli uppassad på det här sättet!

Givetvis var vi inne i Cannes också. Här är trappan där alla kändisar är under Filmfestivalen. 

Avslutar med en trädgårdsbild till. Denna resan levde jag på länge när jag kom hem igen, ja det gör jag fortfarande när jag tittar på mina bilder. Alla borde få chansen att bli ompysslad så här, det behövs när man lever livet i hundranittio här hemma men jobb, hus, barn, läxläsning, aktiviteter, matlagning, städning, tvättning...ja, ni vet vad jag menar. Jag är glad att jag fick chansen!

Cannes del 1


Min resa till Cannes var en lyxresa från början till slut. Vi var fem tjejer som blev medbjudna till en kompis hus i Cannes. Allt vi behövde betala var flygbiljetten dit. På flygplatsen blev vi hämtade i bil, fick bagaget inpackat i bilen och blev körda till huset. Vilket hus! Ett riktigt franskt hus, inrett till stora delar med lokal design.

Här på denna sidan av huset fanns en stor uteplats/terass med olika sittplatser och en fantastiskt utsikt över Cannes.


Här är en av poolerna som tillhörde huset (det fanns två, det fanns faktiskt ett hus till och några små gästhus) men det var i denna poolen vi höll till om dagarna.


Ett av sovrummen i stora huset. Detta rum delade jag med en av tjejerna. Till varje sovrum hörde badrum och ett litet dressingroom! Jag som skulle vara nöjd om vi bara  hade ett dressingroom i huset!

På morgonen serverades det frukost kl 900 det var bara att ta på sig sin morgonrock som fanns i ens rum och gå iväg till ett ljuvligt frukostbord. Klockan ett serverades lunch och innan kvällsmaten fick vi ett glas champagne.

Drömmen om ett nybyggt hus

Ibland drömmer jag om att få bygga vårt eget hus, för det är ju så att efter att ha bott i hus ett tag vet man var man vill har mer plats och var man inte behöver allt det där extra utrymmet någonstans. Jag vill ha ett stort kök, för det är faktiskt där vi tillbringar mycket tid. Ett dressingroom och en veranda står också högt på listan.


torsdag 22 januari 2009

Torsdag

Idag var flickorna med mormor på Disney on Ice så jag och P passade på att gå och storhandla (inte så värst romantiskt, men väldigt skönt utan barn) men sen gick vi på restaurang och åt gott och det var mysigt!

onsdag 21 januari 2009

Det blev en ok dag trots allt

Dagen började inte alls bra. Stressad (som tycks vara mitt normaltillstånd nu) som jag var i morse ser jag att jag måste skrapa rutorna. In med barnen i bilen, sätter mig halvt i bilen för att starta den,  sätter mig så där som man sitter när man ska hoppa ur igen. Trycker ner kopplingen och startar bilen i tron om att den ligger i friläge. Ni har förstås redan räknat ut att så var inte fallet. Bilen tar ett skutt framåt, dundrar in i bilen framför för att sedan fortsätta in i grannens staket. Då har jag äntligen lyckats hitta bromsen. Bilen är helt sönder fram, den andra bilen är repad (en större bil) och grannens staket sönder. Jag ropar: Fan, fan, fan... vänder mig om till barnen och säger att man får svära i sådana här situationer. De bara nickar instämmande och A säger: Tur att vi hade bilbälte på oss!
Men som min man sa: Tur att ingen blev skadad, det är bara materiella saker som gick sönder. Jag håller med än om jag känner mig som en idiot.
Resten av dagen har rullat på fint utan fler komplikationer.

tisdag 20 januari 2009

Frukost


När jag tittade ut satt där 10 fåglar i fågelbordet, ganska många flög iväg när jag skulle fotografera dem.

måndag 19 januari 2009

Nyhet!


H&M Home, kommer att säljas på nätet, säljstart i februari! Bilderna från H&M ser trevliga ut. Ska bli intressant att se allt! Titta!


Som ny!


Jag har sagt det förut och jag säger det igen, sprayfärg är toppen! Hade en gammal guldspegel som jag tröttnat på, men se så fin den blev nu!

Sjuklingen


Hon ser inte helt frisk ut. Här har hon tagit foto på sig själv.

Oskrivna regler

Jag tycker det är väldigt intressant med våra oskrivna regler. Hur ska man veta vad som gäller när man kommer till ett nytt land?Dessa regler finns ju faktiskt inte uppskriva någonstans. 
I Sverige tackar man t ex för allt, även när man inte vill tacka egentligen. När man åker buss sätter man sig inte bredvid någon om det finns ett säte som är ledigt. I vissa kulturer är det ofint att inte sätta sig bredvid någon som sitter ensam. Ja det finns en mängd oskrivna regler som ni vet. Jag fick lära mig att i vissa länder är det så att om man lånar en skål eller burk av någon, för att ta med sig exempelvis mat hem, så lämnar man aldrig tillbaka skålen eller burken tom. Man lägger i lite choklad, en kaka eller mat. Dock vanligast med choklad. Jag tyckte detta var en mycket trevlig gest, tror jag ska börja med det, som ett sätt att tacka för lånet.

Måndag

Idag blir det en hemmadag. Minsta tjejen är sjuk, så idag blir det film och böcker tror jag.

söndag 18 januari 2009

Tvätta bilen!

Min systerdotter 4 år är ute och åker bil med mormor. De stiger ur bilen och lilltjejen slår igen dörren och tittar på sin hand som har blivit alldeles svart och utbrister:
- Jävlar vad den var skitig!

Cupcakes


Jag och yngsta dottern bakade cupcakes i går för första gången. Hittade receptet på recept.nu, från tv-programmet Leila bakar. De blev väldigt goda, nästa gång ska jag prova de med choklad.

lördag 17 januari 2009

Pudertips



Måste tipsa om det allra bästa puder jag använt! Mineralpudret från Tromborg är fantastiskt bra. Det täcker, det är drygt, det ser naturligt ut, det kladdar inte av sig och det bästa av allt, det är naturligt. 

Vårkänslor?

Vet inte om min man också börjar längta efter våren, just nu är han nämligen ute och klipper gräsmattan...

fredag 16 januari 2009

Ny parfym?

Just nu är jag utan en parfym, det känns konstigt. Jo, jag har parfymer men det är ingen av dem som jag egentligen är speciellt förtjust i. Mina två favoritparfymer har jag väldigt svårt att hitta. Jag tror inte de till verkar dem längre. Det är så himla svårt att hitta en parfym som man känner sig bekväm med och när man äntligen har hittat en så går det inte att få tag i den. 
Jag får ge mig ut på doftjakt.

torsdag 15 januari 2009

Nyårslöfte

Jag brukar aldrig ge några nyårslöften för jag vet att jag aldrig kan hålla dem, men jag sa till mig själv att jag skulle försöka låta bli att plocka undan på barnens rum. Tycker att de är så stora nu att de faktiskt kan göra det själv. Plockade undan och städade där 1 januari, har inte gjort det sedan dess, skulle vilja dammsuga men eftersom golven är täckta med leksaker kan jag inte det. Det riktigt kliar i fingrarna men än så länge har jag klarat det...

Genrep

Jag blev jätteglad när jag bara för skojs skull tittade om där var biljetter kvar till Melodifestivalen och inser att det faktiskt finns det, till genrepet! Så nu ska vi gå!


tisdag 13 januari 2009

Hur man lättast får hem ett barn som inte vill gå hem

När man sagt till ungefär tusen gånger att barnet ska komma och barnet konstant vägrat komma säger mamman:
-Det är Bygglov i kväll på tv!
-Va!?
-Det är Bygglov idag!
-Jag kommer!!!

måndag 12 januari 2009

Bara tre veckor kvar!



Nu är det snart dags! Bara tre veckor kvar tills vi ska åka skidor. Jag längtar!!


Så sant, så sant

Den här filmen skickade en kompis till mig. Visst är det så!

söndag 11 januari 2009

Fotbollscup

Här är hälften av lagen som spelade i dagesns cup.
Några av oss som hejade på.


Idag var det fotbollscup för stortjejen. Tre matcher i allt, tyvärr bara en vinstmatch, men de hade absolut det bästa passningsspelet av alla!

lördag 10 januari 2009

Filmkväll

I kväll blev det Narnia - Prins Caspian. Det var en bra och sevärd film, men ganska skrämmande, så allt för små barn ska nog inte titta på den.

Bombnedslag?



Egentligen skule hela familjen titta på Let´s dance tillsammans men barnen tröttnade efter ett tag och gick upp och lekte. Jag gick upp för att se vad de gjorde, det såg ut som en bomb slagit ner!
-Vad har hänt? Har en bomb slagit ner? Har ni överlevt, är ni okej? Vänta lite... (jag går iväg)
-Skynda dig A! Mamma hämtar kameran, hon kommer lägga in det på sin blogg! Skynda dig att plocka undan!
Därför fick jag inte fotat när golvet var heltäckt. Men ni kan se en del av förödelsen.

Let´s dance

Var tvungen att titta på första avsnittet av Let´s dance.
Imponerade mest: Morgan 
Sämsta förlorare: Kitty 
Bambi: Isabella
Smidig: Magnus S
Vi får väl se hur det går men jag tror att Morgan, Laila, Magdalena och Magnus har goda chanser att vara kvar ett tag i programmet.

torsdag 8 januari 2009

Vi har det ganska rent ändå

Läste ni om mannen som hade dött för att han hade gått vilse i sitt hem eftersom där var så mycket sopor? Nej hade bodde inte ens i ett slott utan i ett radhus. Man är ju lite nyfiken på hur man kan gå vilse i sitt eget hus, krävs ganska mycket sopor, eller hur?

onsdag 7 januari 2009

Kärt barn har många namn?

Nu börjar det närma sig fastan och då ska man ju äta semlor eller fastlagsbullar som vi också kallar dem. Det kan ju ställa till problem när en sak har flera namn. Det gjorde det för min mamma. Hon skulle in och handla två semlor men kunde inte bestämma sig för om hon skulle säga semla eller fastlagsbulle vilket resulterar i att när det är hennes tur så säger hon:
- Två samlagsbullar!

tisdag 6 januari 2009

Skogspromenad






Idag åkte vi till Bokskogen med vänner. Det var ruggigt kallt men som vanligt väldigt vackert.

Sjusovarvanor

Hade egentligen bestämt att jag skulle väcka barnen tidigt eftersom det är första skoldagen efter lovet i morgon och de har lagt sig till med sjusovarvanor nu under jullovet. Men jag tycker det är så lugnt och skönt att bara  sitta här själv... Ska kanske be mannen att väcka dem, klä dem och köra dem till skolan i morgon...

måndag 5 januari 2009

Vita tankar

Har hittat två fina bord på Ilva som jag gärna vill ha. Ska köra ut och titta på dem i verkligheten. Efter att ha målat min soffa vit och mitt hörskåp är vitt så behöver jag ett vitt matbord...=)


Första dagen på jobbet

Ja, då var man tillbaka igen på jobbet efter två härliga veckors ledighet. Vad ska man säga? Får man två veckor ledigt till?

fredag 2 januari 2009

Målarprojekt 2



Är nu färdig med min soffa. Här är före och efter bilder!

torsdag 1 januari 2009

Målarprojekt


Jag har njutit riktigt mycket av att vara ledig och jag har hunnit med en hel del saker som jag skjutit upp länge. Jag har gått i gång med mina målarprojekt. Jag har målat fönsterkarmar, ett skåp och en soffa. Allt i vitt naturligtvis! Här är en bild på mitt skåp.


2009!


Igår blev det mycket god mat, Singstar, Guitarr hero och annat trevligt! Några raketer fick vi också iväg trots att det blåste rätt så bra. God fortsättning!