lördag 28 februari 2009

Melodifestivalen - del 2

bild:privat
Glömde alldeles bort att nämna Petra Mede, hon var rolig och underhållande. Anledningen till att jag nämner det är att jag från början inte gillade henne alls, men hon bjöd på många skratt igår!

Melodifestivalen - Malmö Arena

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - Killing me tenderly
Sarah Dawn Finer - Moving on

Agnes - Love Love Love
bilder: privata
I gårkväll var vi på Malmö Arena och såg genrepet till dagens sändning. Det var trevligt! Jag tycker nog att det är det bästa startfältet bland deltävlingarna, eller så blir man påverkad på ett positivt sätt när man är på plats. Jag tyckte att Anna och Maria var bäst, även Sarah Dawn Finers låt var bra. A tyckte bäst om Next 3 och min man och M tyckte bäst om Agnes. Det enda som känns konstigt på ett genrep är ju att man missar finalen, vem som vann. Å andra sidan har vi ju hört låtarna inför kvällen och har redan hittat favoriter när vi ska rösta.
Darin sjöng Jan Johansens gamla schlagerlåt Se på mig.

fredag 27 februari 2009

Fredag!

Idag har Stieg Larssons roman Män som hatar kvinnor biopremiär. Jag vill verkligen gå och se den. Men det blir inte i kväll för...

...i kväll ska vi till Malmö Arena och se generalrepet inför Melodifestivalen i morgon. Vi ska gå hela familjen, det ska bli skoj. Hoppas det är några bra låtar!

torsdag 26 februari 2009

Trevlig torsdagkväll

Det är roligt att träffa nya människor, göra nya bekantskaper, men inget slår gamla vänner! I kväll har jag varit på after work med mina gamla vänner som jag tyvärr träffar alldeles för sällan. Vi hade det super trevligt! Om man säger att ett gott skratt förlänger livet så har jag förlängt mitt liv med flera år i kväll. Ta väl vara på era vänner, de är värda sin vikt i guld! Godnatt!

onsdag 25 februari 2009

Studiebesök



Idag har vi varit på studiebesök, först på Stadsbiblioteket och sedan på Tekniska museet. Det är alltid trevligt med studiebesök, dels för att man slipper stirra på samma gamla vanliga väggar och dels för att man alltid lär sig något nytt. Efteråt lunchade jag och min kollega i stan. Det blev sushi idag. Efter det blev det en rekognoseringstur inför nästa studiebesök. När jag ändå var uppe i stan passade jag på att gå in på Fideli och Konungen och Indiska. Givetvis blev det två inköp.

måndag 23 februari 2009

Glöm inte!

bild:flickr
Glöm inte fastlagsbullen/semlan imorgon! Mums!

söndag 22 februari 2009

Cup

bild:privat
Nu i helgen har det varit fotbollscup. Stortjejens lag ställde upp med tre smålag och alla tre lagen gick vidare till slutspel. Fantastiskt roligt! Det slutade med att de kom 1:a, 2:a (M:s lag) och 4:a! Det var spännande och roligt att titta på dem och extra kul att det gick så bra för dem för de har förlorat rätt mycket innan.

Söndagsstatistik

Statistik om kroppen:

- det tar 7 sekunder för maten att komma från munnen till magen

- människans hårstrå kan hålla 3 kg vikt

- längden av mannens penis är lika med längden av hans tumme gånger 3

- lårbenet är lika hård som cement

- kvinnans hjärta slår snabbare än mannens

- på varje fot har vi runt tusen miljarder bakterier

- kvinnan blinkar två gånger oftare än mannen

- vi använder 300 muskler bara för att hålla balansen när vi står

Kvinnor har redan läst färdigt detta mail......

Männen tittar fortfarande på sin tumme. 

Detta skickade faktiskt min man till mig, tyckte det var lite roligt!

Melodifestivalen

I lördags var vi på kalas, men som tur var ville alla se Melodifestivalen. Jag tyckte det var rätt låtar som gick vidare, fast jag har fortfarande inte hittat någon favorit. Jag tror jag måste lyssna på låtarna några gånger innan jag vet vad jag tycker om dem. På fredag ska hela familjen gå och se genrepet inför Melodifestivalen, det ska bli jätteskoj!

lördag 21 februari 2009

Mer vårkänslor


Min man gillar tulpaner, inget mig emot!! Tack 

Ishallen


bilder: privata
Jag och mina flickor var lediga i går och då passade vi på att åka till ishallen för att åka lite skridsko.

torsdag 19 februari 2009

Efterlängtad!

Äntligen började Grey´s Anatomy igen. Just nu är det denna tv-serie som jag inte vill missa.


Tjock?

foto:flickr
På min arbetsplats har vi bara en manlig anställd och det är nog inte alltid lätt, än om jag tror att han trivs rätt så bra. Hela denna veckan har det varit ett himla tjatande om hur vi ska göra för att gå ner i vikt och vara snygga inför den kommande badsäsongen. Varenda lunch och fikarast. Idag när vi började igen så reser han sig upp och störtar ut ur lunchrummet.
-Vad tog det åt honom, är han trött på vårt snack eller, sa en kollega.
Efter en liten stund kommer han in, med ett leende på läpparna, och tejpar fast en bild på en väldigt stor kvinna på väggen.
- För att vidga ert perspektiv, hon är tjock, kan ni njuta av livet nu!

Torsdag = ledig i morgon!

Nu ska jag njuta! Jag är nämligen ledig i morgon, 3 dagars ledighet! Det är så skönt att veta att man har en extra dag!!

tisdag 17 februari 2009

Vårkänslor!


Nu när det börjar bli lite ljusare och man anar att våren är på väg blir jag extra sugen på att förnya hemmet. En vit soffa har varit en dröm i många år, antar att det lär bli det i några år till, men jag fortsätter att drömma om min vita soffa...

måndag 16 februari 2009

Ny outfit

bild: privat
Man märker att barnen börjar bli stora när de själv vill följa med till affären för att välja kläder. Den här outfiten valde stora tjejen. Lilltjejen vill ännu tillbringa så lite tid som möjligt i en klädaffär. Alla kläderna kommer från Lindex.

söndag 15 februari 2009

Dagens ros!

Det gör så mycket när man blir väl bemött i affärer! Jag var på Stadium och var inte riktigt nöjd med ett par skidbyxor jag köpt i höstas men inte provat ordentligt förrän nu, trodde det var fel på dem. Antagligen var det inte fel på dem utan bara den enkla anledningen att jag köpt ett par herrbyxor i stället för dambyxor, trots detta fick jag byta dem och tjejen som hjälpte oss var otroligt hjälpsam och trevlig. Efter detta bemötande kommer jag att handla där när jag ska ha sportkläder. Att inte fler affärer förstår att om kunden blir trevligt bemött kommer man till 99% tillbaka + att man rekommenderar andra att handla där!

Alla hjärtans dag

Dagen började med att jag och mannen fick urgulliga Alla-hjärtans-dag-kort av våra flickor. Sådana kort värmer en mammas hjärta!
På kvällen var vi bjudna på fest som gick i kärlekens tecken. Alla skulle vara klädda i rött och svart och alla hade fått ett uppdrag inför kvällen. Vår grupp skulle dra roliga historier under maten. Som tur var hade vi tre stycken som mer än gärna ställer sig upp och pratar, så jag slapp. Jag har inga problem att prata inför många människor men när jag dessutom måste vara rolig, nja, då slipper jag helst.
Festen var väldigt trevlig, tyvärr kan jag inte visa några bilder, det var alldeles för mörkt där. Det var rätt häftigt att se alla klädda i rött och svart! Det enda jag kan klaga på, med risk för att låta gammal, var att de spelade så högt att man inte ens kunde prata med den som satt bredvid en utan att skrika sig halvt fördärvad. Kalla mig gammal, men jag tycker det är en av de roligare sakerna att göra på en fest, prata.

fredag 13 februari 2009

Nytt!

Har helt fastnat i den vita inredningstrenden. Jag vill ha ett nytt matbord. Har hittat ett väldigt fint hos Mio. Jag gillar att det finns två olika sorters stolar som ändå passar ihop.

Utmaning - åtta fakta

Jag har blivit utmanad av Mademoiselle Moyenne att avslöja 8 fakta/vanor/ ovanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina personliga 8 fakta och i slutet skriver man 8 personer man utmanar.

1. Jag vill vara bäst på allt som jag gör. Jag inser dock, med besvikelse, att jag inte är det och då försöker jag intala mig själv att man inte behöver vara bäst på allt man gör, vilket lyckas sådär.

2. Jag tycker inte om att göra fel, det gör mig arg och irriterad.

3. Hemma trivs jag allra bäst tillsammans med min familj. Mitt hem är min borg!

4. Jag kan bli skogstokig när folk inte plockar undan efter sig. Hade gärna (i ett annat liv tyvärr) haft en hemhjälp som plockade undan ( och lade sakerna exakt där jag ville ha dem).

5. Frukost - nej tack, men gärna brunch!

6. Har aldrig samma kläder två dagar i rad. Vet faktiskt inte varför. Jag hänger upp det och använder det igen några dagar senare i stället.

7. Jag älskar inredning! Hade jag vunnit mycket pengar hade jag byggt mitt drömhus som jag planerar för väldigt ofta.

8. Vet fortfarande inte vad jag vill jobba med trots att jag har en lång utbildning bakom mig...

Jag utmanar alla dem som känner sig sugna! 

Alla Hjärtans Dag






Ha en mysig Alla Hjärtans Dag!!!
Kramar till er alla!

torsdag 12 februari 2009

En helt vanlig torsdag



Visst blir man lite extra glad när man kommer hem från jobbet och ser dessa på köksbordet! Det är alltid lite roligare att få blommor när man inte förväntar sig det.

Kul!

Kolla in detta! De flesta som syns är kvinnor... kunde säkert ha hänt en man också! ;)


onsdag 11 februari 2009

Tid

Då var man tillbaka på jobb efter semester och sjukdom. Tiden går så fort! Man ser fram mot semestern och vips så är den förbi, även vardagarna bara susar förbi, man försöker hinna med allt man ska men det är väldigt få dagar man lyckas med det. Jag försöker prioritera men de nödvändigaste sakerna är ofta de tråkigaste, städa, plocka undan, laga mat, handla, tvätta, stryka, se till att barnen packar sina väskor.
Jag vill ha mer tid att vara med min familj, mer tid till att gå och träna, mer tid till att kunna sätta mig ner och läsa en bok, mer tid till att bara göra vad jag vill.
Jag blir lite rädd när jag hör folk som säger att tiden bara går fortare och fortare ju äldre man blir. Tänk om jag inte hinner vakna förrän det är dags att gå och lägga sig igen...

tisdag 10 februari 2009

Tisdag


Jag är fortfarande sjuk, det är sååå tråkigt. Orkar inte riktigt göra något mer än att titta på tv och det är ju precis inga höjdarprogram under dagen...
På lördag ska vi på Alla Hjärtans Dag - Fest. Man ska klä sig i rött och svart, inte så svårt. Funderar på att ha en ny svart klänning som jag köpte på MQ och ett par röda skor till. Kanske dessa? (om jag hade varit 10 cm kortare) Varför är det alltid så höga klackar på alla coola skor?

måndag 9 februari 2009

Måndag

Ja, då var man hemma igen. Borta bra men hemma bäst! Det har varit en härlig vecka med mycket skidåkning. 
När jag är uppe i fjällen och allt är så vitt, tyst och lugnt blir jag alltid sugen på att bo där. Det känns som om inte ens ordet stress finns där uppe. Man bara tar dagen som den kommer, hinner man inte idag så kanske i morgon. Det är då jag måste påminna mig om det även finns en vardag där och att jag förmodligen hade klättrat på väggarna inom en snar framtid och jag skulle bo där. Även om lugnet tilltalar mig vet jag att jag behöver ha storstadspulsen nära. Men en vecka eller två är det underbart att få njuta av detta lugn.
Tyvärr drog jag på mig influensan där uppe så idag ska jag vara hemma och kurera mig.

lördag 7 februari 2009

Sista dagen i Idre





bilder: privata
En vecka går väldigt fort när man har trevligt. Nu är det snart dags att köra hemåt, de som ska köra ska försöka sova en stund och vi andra ska städa stugan och sedan blir det lite lördagsmys i soffan och Melodifestivalen. Några bilder från detta vackra vinterlandskap måste jag visa er.

tisdag 3 februari 2009

Andra skiddagen



Här kommer lilltjejen i full fart!
Stortjejen som helst inte vill bli fotograferad.
Det var ganska kallt idag i liften. Temperaturen var -21, köldfaktorn i liften -37. Trots den bitande kylan har det blivit en hel del skidåkning, några vurpor och ömma kroppar men vi satsar på nya tag i morgon!

måndag 2 februari 2009

Dagens kul!

Vi hyrde skidor, pjäxor mm i gårkväll. E provade länge och väl innan hon äntligen hittade ett par pjäxor som var bekväma. När hon sedan sätter på dem dagen efter säger hon:
-De här pjäxorna är alldeles för stora, detta fungerar inte!
-Men de var ju bra i går!
-Jag vet inte vad som hänt, de känns jättestora.
-Du får bara åka ner och byta dem då!
-Ja jag får faktiskt göra det, de till och med glappar när jag går!
-Var du så svullen om fötterna igår?
-Jag vet inte.
Vi går ut och E ska precis sätta på sig skidorna för att köra och byta dem när R sticker ut huvudet och ropar E har du tagit mina pjäxor!?
Jag frågar undrande:
-Hur tänkte du när du har storlek 38-39 och du får på dig ett par storlek 43?


Idag har vi haft en underbar dag i backen, strålande sol, vindstilla men ganska kallt, mellan -7 och -15 grader. Nu blir det bastubad, god mat och lite vin! Här kommer mannen i full fart nedför backen!

Äntligen framme!


Så här vacker var himlen när vi kom fram till Idre. Vår stuga ligger närmast backen med en vacker utsikt över fjällen. Den här bilden har stortjejen tagit.