tisdag 31 mars 2009

En solig tisdag i Sälen

Idag har vi provat backarna i Lindvallen. Strålande sol, 4+ , halv storm på toppen men det var faktiskt helt ok ändå! Vi har haft en supermysig dag!
Här är en del av gänget samlat framför Snögubben.
A har åkt svart backe idag och är hellycklig. Nu är det bara svarta backar som gäller!
Det var efter att min man av misstag dragit ut oss i svart puckelpist (vi klarade det alla 8!) som A tänkte att om hon klarade det måste hon ju klara en vanlig svart backe och det gjorde hon, såklart!

måndag 30 mars 2009

Vinterbad


Idag har alla 7 barnen badat i utomhusjacuzzin, man såg 7 glada ansikten som njöt av det varma badet. Igår blev det bastubad med snödopp!

En resetanke

En sak som jag undrar över är människors idéer när det gäller julsaker. Så fort man kommer utanför storstäderna så ser man att det, i snart april, fortfarande finns folk som har adventsljusstakar i fönsterna. Varför har man det? Är det för att man tycker att de är så fina och man vill ha dem året runt, jag antar att om man inte plockat ner de till april så plockar men inte ner dem, eller är det verkligen så att julen varar ända fram till påska? Fast det är ju inte sant...
Eller är det så att man inte har råd att köpa en annan lampa och ställa i fönstret?
Eller bryr man sig inte, ja den lyser ju, så varför hålla på att byta?
Det är inte bara adventsljusstakar som jag har sett under vår resa till Sälen utan även tomtar, renar, julstjärnor, utebelysningar, dörrkransar med mera.
Vet inte om jag får något svar, vill jag ha det får jag väl stanna vid ett julpimpat hus och fråga på hemvägen.

Första skiddagen

Idag åkte vi till Hundfjället för att åka skidor där. Det var ok för en dag men eftersom det både blåste och snöade så fick vi hålla oss ganska långt ner i backarna. Annars upplevde jag det som det fanns gröna backar och svarta backar och inget där i mellan. I morgon ska vi åka i Lindvallen, hoppas vädret blir bättre, solsken och vindstilla är ett önskemål.

söndag 29 mars 2009

Earth Hour

Glömde säga, givetvis släckte vi alla lampor under Earth Hour igår! Hörde på radion att så hade även 1 miljon andra hushåll runtom i Sverige gjort!

Tjejmiddag

Glömde berätta om tjejmiddagen jag var på i går. Det var som vanligt jättetrevligt att träffa mina gamla fina vänner. Lite extra kul att få se min ena väns lilla bebis som snart är 3 månader och supersöt. Det blev inte alldeles för sent heller eftersom vi skulle upp tidigt och iväg.

Framme!

Här bor vi, man ska nog kunna stå ut en vecka eller vad tror ni?!
Nästan framme!
Här startar man om man kör Vasaloppet.
Vi har kommit till Helsingborg:
-När är vi framme?
Och detta upprepades ca var 5 minut...

lördag 28 mars 2009

Minnen...

För er som var unga/barn på 80-talet, kolla här.

Mums!


Jag gillar Nötcreme, gissa om jag blev glad när jag hittade denna storleken!

Klädesbekymmer

Nu har jag varit inne i stan för att hitta något fint att ha på mig i kväll när jag ska på tjejmiddag, men jag hittade absolut ingenting!!!
Får väl bli någon gammal trasa...

Bio - Män som hatar kvinnor

Jag och min man var sam sagt på bio igår tillsammans med två kära vänner. Först var vi och åt på Hai, en trevlig japansk restaurang där vi fick mycket god mat och trevligt bemötande. Därefter var vi på bio. Jag försökte att inte ha så höga förhoppningar på filmen för oftast när man har det blir man så besviken. Alla som sett den säger ju att den är så bra och den är verkligen bra och otäck. Eftersom jag läst alla tre böckerna i Stieg Larsson- serien vet jag att de två nästkommande filmerna inte kommer att bli mindre otäcka men jag ser ändå fram emot dem.

fredag 27 mars 2009

Datahacker?

Min besöksräknare slutade fungera och företagets hemsida är borta, lite snopet. Jag tycker det är så kul att se hur många som är inne och hälsar på här. Nåja, jag bestämde mig för att installera en ny idag. Det var lite krångligt (för mig datahackern som hatar att läsa instruktioner) men jag hoppas att den ska fungera.

Earth Hour

Tänk på vår miljö! Glöm inte att släcka i morgon mellan klockan 20.30 och 21.30. Läs mer här.

torsdag 26 mars 2009

Sång

A sjunger:
-Vi kan spela fiolioliolej, vi kan spela bas å kjol å flöjt!

Torsdagstrött

Just nu är jag så trött, de säger att det är vårtröttheten, den som kommer efter vintertröttheten och hösttröttheten. Sommartrött har jag nog aldrig varit, tack och lov. 
Idag  var det nära att jag stannade kvar på jobb bara för att slippa ta tag i packningen. Tänkte om jag stannade där tillräckligt länge skulle min man ha packat allt tills jag kom hem. Men jag gick hem, blev mött av en matlagande man och ett glas vin. Då kändes det genast bättre.
Vi måste packa idag för i morgon ska vi gå på bio och se Män som hatar kvinnor (äntligen!) och på lördag ska jag på tjejmiddag. Ja på söndag morgon (kl 3.00 tycker mannen) ska vi åka. Ska jag gå hem tidigt från tjejmiddagen eller ska jag komma hem och så åker vi direkt? Vilka stora världsomspännande frågor...
Jag har i alla fall en trevlig helg och vecka framför mig!

tisdag 24 mars 2009

Snart

3 arbetsdagar kvar...

måndag 23 mars 2009

En semestertanke

Vi ska åka till Sälen på söndag. Det ska bli väldigt skönt och bra på alla vis, men jag tycker att man skulle behöva minst 2 semesterdagar före man åker och 2 semesterdagar när man kommit hem så att man hinner ordna allt. All packning till dit-resan och all tvätt man har när man kommer hem.

söndag 22 mars 2009

Söndagens match


Våra tjejer spelade träningsmatch i dag och var uppdelade i två lag. Första laget spelade oavgjort och laget där M spelade vann med 4-2! M gjorde ett mål i första halvlek och stod i mål i andra halvan, där hon höll sin nolla.

Lördagskvällen

Lördagskvällen tillbringades i goda vänners lag. Hur trevligt det än är så blir jag så fantastiskt trött framåt 11-snåret, vad är det för fel på mig...? Jag vill vara pigg! Jag måste resa på mig och börja göra något, plocka undan, diska eller något liknade för att inte somna i soffan (vilket hände när vi hade gäster för ett tag sedan - pinsamt). Hur trevligt är det när värdinnan helt plötsligt flyger upp och börjar röja? Själv hade jag tagit det som om det var dags att gå hem, men så är det alltså inte. Får se om det finns något uppiggande (lagligt ;))

lördag 21 mars 2009

Lördagens match!

Lördagens match slutade med seger till tjejerna, 2-1.
Men var tog den sköna vårsolen vägen? 

fredag 20 mars 2009

Intressant undersökning!

Den här fick jag av min man, då hade den rubriken Varför rättstavning i skolan?
Ganska rolig, men jag måste säga att rättstavning ändå är ganska viktigt för om orden inte innehållit alla rätt bokstäver hade vi inte kunnat läsa det.

Einlgt en uneörnskdning på ett egnsklet uivtnierset så seplar det inegn rlol

i viekln odrnnig bksortnävea  i ett ord såtr , det edna som är vtikigt är att

fsötra och ssita bavstoken såtr på rtät patls. Rseetn kan stå hlelur om blluer

och man kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm. Dttea broer på att vi itne leäsr

vjrae bkosatv för sig, uatn odern som hlehet.

Gnaksa färckt tcyker jag!

 

Nu är våren här!

Superfina koppar och tallrikar!
En örtkruka med tillhörande sax!
Snygga kuddar!
Annorlunda vas!
Härligt vårig väska och nyckelring!

Idag är det underbart väder här i Skåne! Solen skiner och jag har varit ute och rensat i trädgården. Kommer nog att ha ont på ett och annat ställe i kväll... men det känns bra att ha börjat där ute.
Igår var jag på David Design och blev lite vårinspirerad.

onsdag 18 mars 2009

Jag behöver...

bild:privat
Jag behöver åka på Spa!

Idag är jag arg!

Jag blir så arg och besviken på kollegor som tror att de har mycket större arbetsbelastning än oss andra och därför vägrar att hjälpa till med de gemensamma uppgifterna. 

tisdag 17 mars 2009

Dubbelt upp!

Fullt pådrag i dag med poliskontroller. Först skulle en av mina kolleger bara göra ett snabbt ärende, tar inte på sig bältet, vad säger lagen om det? 1500 kr. När han kommer tillbaka till jobb säger min chef:
-Jag har ju sagt till dig att du måste använda bältet!
Chefen kör hemåt, ringer till jobb tio minuter senare:
-Gissa vad som hänt? Jag blev stoppad av polisen. Jag körde 61 på en 50 väg.
Vad säger lagen om det? 2400 kr.
Då säger min bötfällde kollega:
-Jag har ju sagt till dig att du kör för fort!

måndag 16 mars 2009

En måndagstanke

Idag önskar jag att jag hade ett jobb där jag bara behövde hålla reda på vad jag själv skulle göra...

söndag 15 mars 2009

Rum nr 2


bilder:privata
Ja, så blev vi färdiga i stortjejens rum också. Hon fick ny matta och en skrivbord-/datamöbel. Det blev och jättebra. Just nu sitter båda tjejerna på sina rum och myser!

Ikea-tur


bilder:privata
Barnen "behövde" lite nya saker på sina rum så vi åkte in på Ikea. A fick en ny matta och en bäddfåtölj (som gick sönder när man satte sig i den, men annars var den fin). Så här blev det i alla fall. 
Uppdatering på det andra rummet kommer.
När vi skulle ställa ordning sakerna för att ta foto säger A:
-Mamma när du gör fint så vill jag inte ha på något pålägg! (läs överkast) ;)

Övervakning på återvinningen!


Igår skulle jag och min man gå en runda och vi bestämde oss för att ta med lite återvinning när vi ändå gick. Väl på plats när vi står och sorterar våra sopor tar P foto på mig. Han hade precis läst i en av sina fototidningar att vardagsbilder är mycket trevligare att titta på än kalasbilder, så han fotar mig. Då springer en gubbe fram till honom:
-Såg du den lilla plastbiten som jag kastade där? Han pekar på containern med papper etc.
Både P och jag ser lite frågande ut, och jag hinner tänka att han nog kastat något värdefullt av misstag.
-Nä, säger P.
-Är du inte en sån där kontrollant?
-Nä.
-Ja, okej, man vet ju aldrig, jag tänkte om du såg att jag la den där plastbiten i fel container, och du hade kamera, ja man vet ju aldrig...


Melodifestivalen - dagen efter

Vilken vändning det blev på resultattavlan igår! Jag hade inte Malena som favorit, men jag tror hon kan ha en chans i stora tävlingen! Glad blev jag dock att Caroline af Ugglas kom tvåa. Den låten blir bara bättre och bättre!

lördag 14 mars 2009

Melodifestivalen

Vem vinner i kväll?
Jag har ingen favorit, ni som läst min blogg tidigare vet att min favo inte gick vidare. Jag har bestämt mig: Jag gillar Caroline af Ugglas låt, men jag tycker inte den ska vinna, det är ingen schlagerlåt. Övriga familjen håller nog på Agnes och EMD. 

Lördagens match

Har precis kommit hem från en träningsmatch. Tjejerna spelade två matcher, den första vann de med 8-2 och den andra med 14-0. De spelade superbra!
Visst vill man att ens egna barn ska vinna, men jag tycker lite synd om det andra laget, de kunde ju åtminstone fått in ett mål den andra matchen.

fredag 13 mars 2009

Så ska det låta

Har precis tittat på mitt favoritprogram Så ska det låta. Idag sjöng de många gamla låtar som fick mig att minnas min ungdom. Till exempel The power of love med Jennifer Rush och Nothing compares 2 U med Sinead O´Connor. För att citera Peter Settman:
-Det här får mig att minnas mina skoldanser, när man tittade på när de andra dansade.
Men ändå, är det något rosaskimrande över låtarna.

Fredag, lördag och söndag

Jag är trött på att vara "vårtrött" eller vad man ska kalla denna trötthet som kommit över mig. Jag vill var "vårpigg" med massor av energi. Det kommer kanske. Jag vill vårstäda, plantera, hänga upp nya gardiner, köpa en ny duk, hitta fina vårkläder till ett bra pris och se solen skina. Fast just nu så orkar jag inte...
Denna helgen ska vi ha en mysig hemmakväll och titta på Så ska det låta.  I morgon är det fotbollsmatch och dans (som vanligt) och på kvällen ska vi till min syster. Söndagen tror jag är oplanerad än så länge.

torsdag 12 mars 2009

Vårkänsla?

Igår var det underbart vårväder. Idag är det underbart vinterväder?
Ingen fara att det snöar lite, vinterdäcken är fortfarande på och vinterkläderna hänger i garderoben!

onsdag 11 mars 2009

Vår!

bild:privat
Idag kändes det som om våren är på väg att komma här i Skåne. Då blir jag lite extra glad och börjar genast planera vad jag ska göra i trädgården i år. Jag har alltid massor av idéer vad jag ska göra, ska bara hitta tiden. I år tänkte jag lägga sten mellan trädäcket och gräsmattan, ha lite krukor och annat där. Jag vill gärna att det ska vara vackert och lättskött! 


Shopping med M

Jag och stora tjejen åkte in till stan för att shoppa kläder, till oss båda. Gissa vem som kom hem med endast ett paket kakformar och vem som fick en helt ny garderob?

måndag 9 mars 2009

Arg & ledsen!

Två saker som gör mig riktigt arg och ledsen:
1. Att man som katolik kan neka en 9-åring att göra abort efter att ha våldtagits av sin styvfar.
2. Ungdomar som förstör och kostar staten miljontals kronor, de har inte ens en egen åsikt, de vill bara ställa till djävulskap som nu på Davis Cup.

söndag 8 mars 2009

Hem och villa-mässan

P och jag var på Hem och Villa-mässan idag. Mycket folk, inget jättespännande, men vi fick se Johnny och Mattias från Roomservice live! Man blir alltid så glad när man ser dem!

Film

Idag har jag och P sett Slumdog millionaire. En helt fantastisk film, om ni inte sett den, gå och se den! Se trailern här.

Andra Chansen

Vad hände? Hur kunde Lili och Susi vinna över BWO? Inte för att någon av dessa låtar var min favorit, men ändå. Lili och Susi hade sin glansperiod på 80-talet. Det är inte alla grupper som tål en återförening...
Efter att ha hört Caroline af Ugglas låt Snälla, snälla lite fler gånger måste jag säga att jag gillar låten.
Fast när det gäller Melodifestivalen så sitter jag fortfarande och väntar på den där dunderhiten som alla bara vill ska vinna och som sedan faktiskt vinner hela tävlingen. Ja ni vet som när Carola vann med Främling, där till och med hallåan efter avslutad sändning säger:
-Finns det något bättre sätt att avsluta denna kväll än så här?
Och så kör de Främling en gång till. Det känns inte som om den dunderhiten kom i år heller.

lördag 7 mars 2009

Ännu en bukett!


Denna fick jag av A och min man!

Lördag

Min mamma och hennes man var här igår, det blev god mat och sedan blev det kortspel, Gin Rummy. Ville bara berätta att jag vann, stort.
I morse började jag med att skjutsa lilltjejen till dans, direkt efteråt bar det av till fotbollscupen med stortjejen. De var väldigt duktiga idag också, de gick vidare till slutspel, men kom inte vidare till semifinalen. Det var ett gäng trötta tjejer som åkte hem och inte undra på det. Det var samling 1215 och vi var hemma 1830. Jag är själv helt slut, jag kände det när jag rusade in i mataffären och köpte uteslutande färdigmat till oss. Tråkigt, men vad gör man när man är slut...
P ska ut med sina killkompisar så vi tjejer ska ha myskväll och titta på Andra chansen. Ska poppa lite popcorn och ta fram glass.
Jag är fortfarande lite besviken på att Killing me tenderly inte gick vidare, nåja jag får väl se vem jag ska hålla på i kväll. Har inte riktigt bestämt mig.

fredag 6 mars 2009

...

Gjorde en snabbröj i förmiddags när barnen var i skolan. Fick undan rätt bra och det såg nystädat och fint ut. Minsta tjejen har två kompisar med sig hem och stora tjejen har en kompis. Varför la jag tid på att plocka undan? Städningen håller förhoppningsvis ett tag...

torsdag 5 mars 2009

Torsdag = ledig i morgon!

Måste säga att jag inte ångrar en sekund att jag bara jobbar 90 %. Jag är ledig varannan fredag och det känns så lyxigt! Helgen blir mycket längre, än om den går fort.
Helgen är laddad med besök av mamma med man, fotbollscup (ja, igen) och Hem och Villa-mässan. Så jag ska nog få denna helgen att gå...
Skulle verkligen behöva en städerska, för det är det jag prioriterar bort varje vecka. Jag kör över med dammsugaren och försöker att inte se allt annat som behövs göras. Egentligen är jag en sådan människa som jämt vill ha det undanplockat, var sak på sin plats. Det gick bra när jag bodde själv. Har insett att jag tydligen är den enda i familjen som vill ha det så. Jag får göra som min dotter säger:
- Mamma bry dig inte om det, det gör inte vi!

tisdag 3 mars 2009

Trevligt problem

Har ett trevligt problem, kan inte bestämma mig om jag ska se Desperate Housewifes eller The Mentalist. Nåja har en timme på mig att bestämma mig...

Utlottning

Ville bara tipsa er om underbara handtextade skyltar hos Me and Alice. Jag är med och tävlar, var med du också!

En vanlig tisdag?

Ibland krävs det bara lite för att man ska gå med en viss irritation i kroppen. I mitt yrke måste jag vara väldigt flexibel och jag försöker att göra så att alla ska få det så bra som möjligt. Jag kan vakna mitt i natten för att lösa ett problem för en människa. Många blir givetvis glada, men en del tror att bara för att man var snäll en gång så kan de köra över en nästa gång. Sådant gör mig arg och ledsen. Ska man behöva vara en elak surtant för att inte idiotförklaras?
En av mina favoritbloggare skrev att hon gärna skulle ta ett friår, jag står först i den kön också. Det finns ju så mycket jag skulle vilja göra. Idag är det ju så att arbetsgivaren lägger bara fler och fler arbetsuppgifter på sina anställda. Jag tror att många ambitiösa människor känner sig stressade idag. 
Jag vet inte om jag bara babblade idag eller om det är någon som förstår mig. Ville bara säga att vissa dagar är inte lika bra som andra.

Inköp







Det blev självklart lite inköp på Me and I. Jag hade fel, stora tjejen ville visst ha kläder från Me and I. Lilltjejen också naturligtvis. Det blev i alla fall två klänningar, en tunika och ett par tights.

måndag 2 mars 2009

Måndag

Ja, då har måndagen snart gått också. Jag har sagt det innan och jag säger det igen, hur kan tiden gå så fort? Jag hinner inte med!!!
Idag ska jag gå på Me and I-party. Mina flickor är nästan på gränsen nu när det gäller deras kläder. De vill ha lite tuffare kläder och Me and I har mer snälla och gulliga kläder. I vilket fall som helst är det alltid trevligt att komma iväg och prata och fika lite!

söndag 1 mars 2009

Inköp





Idag blev det en tur på Ikea, där köpte jag nya kuddar till min träsoffa. Tyvärr blev bilden lite dålig. Fick även köpt två stora svarta ljusstakar på David design som jag tyckte var jättefina, men jag vet inte riktigt var jag ska ha dem än. Även en söt ljuslykta från David design.

Dagen efter

Måste säga att jag är lite besviken på resultatet för Melodifestivalen i går. Jag hade ju hoppats på att Anna och Maria skulle ta sig vidare...
Idag har vi införskaffat cd:n, men flickorna lade beslag på den innan jag ens hann se den. Nåja jag lär nog få höra den till leda ändå! ;)