torsdag 30 april 2009

Skolmästarinnan!




Här ser ni hon som har skolrekord i att rocka rockring på sin skola! Tävlingen går ut på att man ska rocka så länge som möjligt. Jag vet att hon är duktig på att rocka, men inte så här pass. P frågade mig:
-Hur länge tror du att hon rockade?
-3 minuter.
-Mer.
-5 minuter. (För mig är det superlänge.)
-51 minuter!

De ni! Jag var rätt duktigt när jag var liten, men då handlade det om 3 minuter...

onsdag 29 april 2009

Steg-första dagen!

Igår gick jag 17020 steg! Ville bara berätta.

tisdag 28 april 2009

Stegtävling

Idag började Korpens stegtävling och vi är ett lag på min arbetsplats som är med. Mitt mål är att gå 10000 steg om dagen. Förra gången låg jag på runt 8000 steg i genomsnitt. Egentligen vill jag gå 13000 steg om dagen. Varför? Jo för de säger att om går man 13000 steg om dagen så går man ner i vikt!! Jag vill ju bli av med en 5-6 kilo. 
Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli halv åtta, då ska jag ut och stega med en kompis!

måndag 27 april 2009

Hört i butik! (del 2)

-Har ni bomullstoppar?
-Ska det vara i någon speciell färg?
-Nä...?
-De hänger där borta! Pekar mot damtröjorna.
-Alltså, jag menar sådana man har i öronen!

Måndag

-Vad är det bästa med att det är måndag?
-Det är en hel vecka till nästa!

söndag 26 april 2009

Inköp


Vi köpte en ny stor korg där vi tänkte ha spel och spelkonsoler, gillar inte när allt ligger framme. Som ni ser får det plats en hel del där i!

Helgen



Helgen har som vanligt gått alldeles för fort. Vi har hunnit med två fotbollsmatcher och en danslektion (barnen). 
I lördags var vi hemma hos vänner och blev bjudna på mycket gott, både mat, dryck och sällskap! Barnen hade somnat när vi skulle hem. M vaknade men A halvsov när jag satte henne på pakethållaren, fick hålla henne med ett stadigt tag i armen så att hon inte skulle trilla av. Varför finns det inte cykelsadlar för barn i 8-års åldern? =)
P har även hunnit bygga ett hem till våra nya familjemedlemmar! Kommer snart foto på dem.
Sen har min syster varit på besök och vi har njutit i solen!

lördag 25 april 2009

Hört i butik! (del 1)

Jag har jobbat i butik i många år och under åren hör man ju massor av roliga saker. Här kommer ett smakprov:
-Har ni Weal-kräm?
-Ursäkta?
-Weal-kräm.
-Nä..
-Det har ni visst! Jag har handlat den här i 10 år!!
-Vad sa du att den hette?
-Hrm..Wael-kräm? Den är i en rosa flaska!!
-Menar du Oil of Ulay?
-Hrmf! Ja!

Fler namn jag hört på Oil of Ulay:
Oilli-oilli
Oljan av Olle
olaola

fredag 24 april 2009

Äntligen fredag!

Denna veckan har känts lång, så idag är det extra skönt att det är fredag och sol och varmt! Har en ganska lugn helg framför mig så jag ska njuta i solskenet!

Kommer du ihåg din första...

Jag har väntat med spänning hela veckan och har nu fått veta att veckans Kommer du ihåg din första... handlar om min första tur med bilen.

Jag började övningsköra den dagen jag fick, hade anmält mig till trafikskola och köpt teoriboken. Jag övningskörde flitigt, fick nämligen körkortet av min pappa om jag inte började röka... (han sa senare att jag egentligen skulle betala tillbaka de pengarna eftersom jag rökte, fast jag har sagt till honom att det ska jag inte alls eftersom jag inte röker nu!)
Efter min uppkörning kom pappa och hämtade mig och eftersom han inte har så höga förhoppningar eller något om sin dotter fick jag säga tre gånger att jag faktiskt klarat det och trycka upp körkortet i ansiktet på honom. Vi skulle inom en sväng på pappas jobb och då sa han att jag kunde ju ta en sväng med bilen under tiden. jag tror inte han hann avsluta meningen förrän jag startat bilen. Då säger pappa:
-Glöm inte Övningkör-skylten!
-Pappa...
-Javisst jag glömde!
Vilken underbar frihetskänsla det var att få vara själv i bilen! Jag skruvade upp stereon på högsta volym och bara njöt!

onsdag 22 april 2009

P och jag på Röda mattan!

Fick precis bilder från Glitter och Glamour-festen! Här är vi när vi kommer till festen, tyvärr ingen bild utan kappan, men den röda mattan kom med i alla fall.

Utmaning

Det här fick jag av en vän idag. Man skulle egentligen mejla den vidare men jag tyckte det var roligare så här! Skulle vara roligt om mina bloggvänner och irl-vänner svarade!

Tre jobb jag haft:
Brevbärare på Posten
Visual Merchandiser på HM
Lärare i Skurup
 
Tre platser jag har bott på:
Malmö
Surahammar
Sörby
 
Tre saker jag gillar att se på TV:
Grey´s Anatomy
Inrednings- och trädgårdsprogram
Komediserier (Seinfeld etc)
 
Tre favoriträtter:
Sushi
Pastasåser i olika former
Fisk 
 
Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:
USA
Australien
I min säng- snart så!
 

Efter 12 timmar på jobbet...

Har nästan precis kommit hem från jobbet. Körde hemifrån 715 och kom hem 2020. Tur man inte har sådana dagar alltid. Hade föreläsning mellan 16-20 om jämlikhet och jämställdhet. Jag tycker absolut att det är ett viktigt ämne, men ibland känns det som om det går lite för långt. Att det blir fult att erkänna att man låter mannen tvätta bilen och att jag stryker. För mig betyder det mer att alla har lika stor rätt i samhället och ungefär lika lön för lika jobb. 

tisdag 21 april 2009

Mina godingar!

Min stora fina tjej!
Min lilla fina tjej med vår gulliga kusin!

Godnatt min skatt!

När jag skulle säga godnatt till A sa jag:
-Godnatt min skatt!
-Varför säger du min skatt?
-Om man har en skatt så är det faktiskt det dyrbaraste man har, det som man absolut inte vill bli av med. Du är ju min skatt!
-Du är också det dyrbaraste jag har mamma!

Uppdaterad!


Jag har en vän som är frisör, förutom att jag har det trevligt när jag är och klipper mig så får jag då och då hemleverans av olika slags tidningar. Det är perfekt så jag kan hålla mig uppdaterad vad som händer runt om i världen, om än någon vecka senare än andra. =)

måndag 20 april 2009

Byta jobb?

Idag tänkte jag för inte helt första gången att jag vill byta jobb. MEN vad vill jag göra? Jag vill ha ett kreativt jobb som är omväxlande. Jag vill ha arbetskamrater, en bra lön och inte jobba på kväller och helger! Något tips!?

Glitter och glamour-festen

Jag var ju lite trött igår och orkade inte riktigt skriva allt jag ville så nu tänker jag berätta om festen vi var på i lördags.
När vi kom till festen blev vi insläppta parvis och fick sedan gå på röda mattan fram till entrén. Under tiden vi gled fram där blev  vi fotograferade två gånger (nu kanske man kan börja ana hur det är att vara kändis ;))
Där inne serverades det välkomstdrink, därefter serverades förrätt och varmrätt med dricka till. Samtidigt som vi åt presenterades olika kategorier såsom Pris för årets kreatör, årets hatt osv. Givetvis var det folk som vann och fick gå fram och hålla tacktal, oförberett. Trevligt tyckte jag som slapp går fram!
Efter detta blev det kaffe och sedan dans till orkester. Folk blev lagom berusade, en del för mycket...
Det kom en kille och satte sig vid vårt bord och började prata med tjejen sidan om mig så jag trodde att hon kände honom (vilket visade sig sedan att hon faktiskt inte gjorde). Nåväl min man häller upp ett glas vin till mig jag tar en sipp och går sedan och dansar, en dans. När jag kommer tillbaka är mitt glas tomt! Jag ser lite frågande ut och tittar på mina vänner och de pekar lite diskret på killen.
-Har du druckit upp mitt vin?
-Öh... jag fixar det.
Då sträcker han sig över bordet för att sno vin av någon annan för att hälla upp i mitt glas! 
Vi fick i väg honom och jag drack mitt eget vin. Han hade gärna fått ett glas om han frågat innan...

söndag 19 april 2009

Helgen

Jag är helt slut (på ett positivt sätt) I fredags kom våra grannar för att äta och dricka gott och kvällen avslutades med ett parti Gin Rummy. Det var väldigt trevligt och det blev väldigt sent. I lördags var det dags för fest. Glitter och glamour-fest. Även den var mycket trevligt och även här blev det rätt så sent. Söndagen började med att stora tjejen hade fotbollsträning kl 10-13 och sedan var det kalas hos kusinen. Nu har jag kommit hem och ska slänga mig i soffan och zappa runt lite!

lördag 18 april 2009

Vad har du i din handväska?


Skrattade gott när jag tittade in hos Anne! Hon skrev ett inlägg om att en del veckotidningar har en fototävling där man ska fotografera sin handväska. På alla bilderna är sakerna prydligt upplagda och väskan ligger sidan om. Anne visade sin väska i oretuscherat skick, alltså som en riktig handväska ser ut. Tänkte att jag skulle hänga på, inte för att jag kommer att vara i närheten av Anne ;) utan för att jag tyckte att det var en rolig sak.
Hade det varit för några år sedan hade jag kunnat skryta om det mesta innehållet tror jag. Förutom de "vanliga" sakerna såsom plånbok, sminkväska(bindor,tamponger,värktabletter, fickspegel mm), nycklar och mobil så hade jag plåster, skohorn, ficklampa, fällkniv, sax, pennskrin och kamera. Har slutat med detta nu eftersom jag tycker att det är för tungt att bära runt på...

fredag 17 april 2009

Nyckelpigeinvasion!



Nu när jag varit ute i trädgården och rensat i rabatter har jag sett tusentals nyckelpigor!! Det är helt klart ett nyckelpigeår i år. Tyvärr ser man inte så noga på bilden, men det är inga orangea blommor på denna växten!

Kommer du ihåg din första...

Idag tänkte jag hänga på min bloggkompis härliga inlägg. Första inlägget om Kommer du ihåg din första... handlar om min första lägenhet. För visst är det roligt att minnas de där speciella stunderna i ens liv!

Här kommer mitt inlägg:
Jag hade två eller tre månader kvar på gymnasiet innan jag tog studenten då min pappa kom och sa att han hade hittat en lägenhet till mig. Jag hade ju sagt att jag ville flytta hemifrån så fort som möjligt! Jag kände mig helt enkelt redo att flytta hemifrån. Pappa lovade att betala hyrorna fram tills jag tog studenten. På den tiden var det inte svårt att få jobb efter skolan. (Lät som om jag var 100 år...) Nåja, jag flyttade in i min lägenhet våren 1989. Lägenheten var på 40 kvm, hade ett gammalt fint trägolv, högt i tak och stora fönster (de två som fanns i min etta). Jag hade samlat på mig en hel del saker under åren och sen blev det en del ärvda saker och lite nytt från Ikea. 
Jag trivdes jättebra i min lägenhet och hade ofta kompisar på besök. Vilken frihetskänsla det var att få bo själv! 

torsdag 16 april 2009

Babycafé

Idag har jag och mina flickor varit på Babycafé. Låter kanske lite konstigt eftersom jag inte har några bebisar. Men för drygt nio år sedan gick jag på Babycafé på Öppna förskolan där jag träffade andra mammor. Vi har fortsatt att träffas och en gång i månaden har vi Babycafé! Det är alltid lika trevligt fast barnen tycker att vi mammor är lite pinsamma som fortfarande kallar det för Babycafé, de tycker vi kan kalla det för träff. Men invanda saker är svåra att vänja sig av med. Så Babycafé får det nog heta i fortsättningen också!

onsdag 15 april 2009

En solig onsdag

Nu är det bara en arbetsdag kvar på denna veckan för min del, jag är ledig på fredag. Jag hoppas givetvis på strålande solsken. 
Det har varit tungt på jobb nu några dagar men idag kändes det bättre, fick till och med en liten present!
Åkte och shoppade lite, bara till mig själv för en gångs skull. Det blev ett par byxor, en blus, en korg och två ögonskuggor. Jag brukar aldrig använda ögonskugga men tycker att det är så himla snyggt när andra har det. Har alltid trott att jag skulle ha en brun skugga men jag ser ut som ett lik i den färgen. Idag köpte jag en grön och en mörkblå. Damen i affären sminkade på rejält när vi skulle prova ut en färg, såg ut som jag vet inte vad, tyckte att alla stirrade på mig sedan.
Nåja jag får prova själv, tror nog att det ska bli bra.

tisdag 14 april 2009

Nytt utseende

Har mixtrat lite med bloggen idag. Vet inte hur länge jag kommer att ha detta utseendet, men det är ju alltid kul att förnya sig. Klicka uppe i vänstra hörnet om du vill ha en bakgrundsbild på din blogg, det är gratis!

måndag 13 april 2009

Vanlig banilj

A tycker att hon är stor nu och kan allt, därför blir hon lite extra arg när hon säger fel och vi skrattar. Men dessa felsägningar är ju så gulliga!
-Vill du ha den här glassen med jordgubbssylt och nötter eller vanlig vaniljglass?
-Vanlig banilj.
-Du måste säga det rätt, det heter vanlig vanilj.
- V-A-N-L-I-G banilj! (uttalar vanlig högt, tydligt och sakta!)

I vår flaggstång

Just nu vajar denna i vår flaggstång, tror ändå att jag föredrar den gamla vanliga!

Påskliljor, sol och bad

Det blev dopp i poolen för M och hennes kompis. Det var hela 14 grader i vattnet!! Jag förstår inte riktigt varför de gjorde det, fast nu kan de ju skryta om det!
Mina påskliljor blommade lagom till påsk!
Poolen är redo, vi andra som vill att det ska vara lite varmare väntar med vårt första dopp ett tag till.
Den nyinköpta lila cykeln blev det en bild på också. A är väldigt nöjd med den. Det är hennes första nya cykel. Hon har fått nöja sig med att ta över syrrans bättre begagnade tidigare.
 

söndag 12 april 2009

Glada tankar!

Idag ska jag tänka på saker som gör mig glad!
(vissa dagar behöver man göra det...)
  • mina barn
  • min man
  • goda vänner
  • min familj
  • solsken
  • vårblommor
  • nytvättade lakan
  • barnens skratt
  • ett gott skratt

Påskafton - del 2






Påskafton hos mamma, med alla traditioner, måla ägg, leta ägg och en promenad efter maten.

lördag 11 april 2009

Påskafton






Idag är det strålande sol men inte så varmt. Flickorna var uppe tidigt idag på jakt efter påskharens ägg. I eftermiddag bär det av hem till mamma för påskfirande. Passade på att ta lite vårbilder från vår trädgård.

fredag 10 april 2009

Långfredag

Idag har jag syndat. I alla fall enligt Bibeln, jag har arbetat på Långfredagen i stället för att sitta och tänka på Jesu lidande. Fast om det rättfärdigar något så har jag jobbat i trädgården så att jag knappt kan röra mig. Så nu tänker jag på lidande...

torsdag 9 april 2009

Glad Påsk!



Äntligen skärtorsdag och hemma med familjen. Solen strålar och för oss blir det vårens första grillning
A tyckte att hon skulle vara påskkärring i dag på fritids. När jag frågade om någon annan skulle vara utklädd sa hon att det trodde hon inte, men hon ville i alla fall vara påskkärring eftersom det är skärtorsdag i dag. 

En eftersläntare


Måste visa ett kort på A från Sälen nu lite i efterhand. Vad tycker ni om det här hoppet? Ganska tuff för att vara 7 år!

onsdag 8 april 2009

En runda på stan

Igår var hela familjen + kompis till M i stan för att köpa cykel till A och fotbollsskor till M. Det blev en lila cykel med blommor + cykelkorg till A (hon är helnöjd) en ny cykelhjälm till M som matchar hennes cykel perfekt! Det blev även gräsfotbollsskor. Jag har fått lära mig nu att man måste ha ett par inneskor, ett par grusskor och ett par grässkor när man spelar fotboll. 
Det blev middag på barnens favorit McDonalds. Min stortjej börjar bli stor nu märker jag. Hon och hennes kompis satt nära varandra och viskade och fnittrade så där som tjejer gör. Jag blev så glad inombords, det väckte minnen om hur jag själv var när jag snart skulle fylla 10 år.

måndag 6 april 2009

Vardag igen

Då var man hemma igen, tvättmaskinen går för fullt och man har jobbat sin första dag efter semestern. Allt är som vanligt förutom att flickorna har påsklov. Vi slipper läxläsning.
I morse ville jag absolut inte gå upp. Måndagar brukar vara jobbiga att komma upp på men när man varit ledig en vecka är det ännu jobbigare. När man väl kommit upp är det inga problem och dagen far fram som om den gick på provision.

lördag 4 april 2009

Snart hemresa

Nu börjar vår resa närma sig sitt slut, efter ytterligare två härliga soliga dagar i backen.
Idag har vi mest suttit och solat i backen, det var alldeles för varmt för att åka. De som ska upp här nästa vecka får nog inte så kul åkning, snön smälter fort nu i denna värmen.
Vi har i alla fall fått en underbar vecka trots uppskrapade händer av skaren och en liten kille som fick en pjäxa i huvudet och fick sys med två stygn, men som är glad ändå!

torsdag 2 april 2009

Idag - Trysil

M provar utbudet i Trysil.
A provar ett av hoppen.
Många hade skrivit sina namn i snön och givetvis ville även tjejerna göra det.

När man köpte liftkort i Sälen ingick en dag i Trysil, Norge. Jag var först lite skeptisk men blev övertalad att vi skulle åka dit och det är verkligen ingenting jag ångrar! Jag vill åka till Trysil igen! Tråkigt att Norge är så dyrt men jag ska kolla upp vad det kostar. Vilka backar! Hade en underbar dag där, tyvärr lite för varmt så efter lunch åkte vi mest i Slush Puppie så vi gav upp och satte oss i den sköna solen.
När vi kom hem väntade god mat och kortspel och därefter kvällsbad i utejacuzzin. Jag vill inte åka hem, som ni säkert förstår!

onsdag 1 april 2009

Väggen


Idag har M åkt Väggen som sägs vara den tuffaste backen i Sälen. Gissa om hon var stolt efter det! Hon är den svarta lilla pricken på bilden!

Ännu en härlig dag!

Idag har vi provat Tandådalen, där var det också bra! Vi har haft en underbar dag, solsken, vindstilla och ca 10+ grader. Efter en dag i backen väntar givetvis ett dopp i jacuzzin!
Två badtjejer som njuter av solen.
Utsikt från vår stuga. Den ligger en bit från backen, men med denna utsikten och allt som finns här så är vi supernöjda!

Jag insiserar

-Mamma vad betyder det när de säger "Jag insiserar"?
-Du menar insisterar?
-Ja.
-Det betyder att man verkligen tycker att någon ska göra något.
-Jag insiserar på att pappa ska komma och säga godnatt.

Lammet & Grisen

Vi avslutade tisdagen med restaurangbesök på Lammet och Grisen och därefter kortspel "hemma". Kan inte säga i stugan för det känns mer som ett hem. Om ni har tillfälle att besöka Lammet och Grisen ska ni absolut göra det! Det är gott och man får äta så mycket man vill! I morgon ska vi prova backarna i Tandådalen.