söndag 31 maj 2009

Mors dag




Idag vill jag skicka en stor kram till er alla fantastiska mammor! Ha en riktigt härlig dag tillsammans med er familj!

Idag fick jag en härlig ostkorg av mina döttrar! Jag älskar ost, det blir ostbricka i kväll!

Cykelfest!

I vår by anordnas det Cykelfest varje år och detta året var vi medbjudna för första gången! Vi samlades alla i den lokal vi senare skulle avsluta festen i med dans. Alla fick välkomstdrink och en lapp där det stod tre adresser, en adress där man skulle äta förrätt, en till huvudrätten och den sista adressen till efterrätten. Så var det bara att börja cykla.
Man har bara en adress och vet man inte vem som bor där blir det ju en överraskning, likaså blir det en överraskning vem som mer kommer dit. Man är 4 par på varje ställe.
Detta året blev vi tilldelade huvudrätt, det var faktiskt lite nervöst! Men allt gick väldigt bra och det var mycket trevligt!

fredag 29 maj 2009

Grannar

Grannar kan vara hemska men de kan också vara helt fantastiska. Vi har fantastiska grannar! Alla ställer upp för varandra och hjälper varandra. Idag skulle P och jag bara in och kolla hur långt grannarna hunnit på sin pool. Helt plötsligt sitter man med ett glas vin i handen och har det mycket trevligt! 

torsdag 28 maj 2009

Kanotturen

Var bara tvungen att berätta om vår kanottur för några år sedan.
Jag och min man och fyra vänner till oss bestämde att vi skulle göra en dagsutflykt med kanot och picknick. Jättetrevligt tyckte vi alla.
När vi fått våra kanoter började jag och min man diskutera vem som skulle sitta bak och styra, vi var båda övertygade om att vi själva var den som var bäst ämnad för uppgiften. Nu var det så att det var första gången som vi skulle paddla kanot tillsammans så jag gav mig och min man fick sitta där bak. (stort misstag)
Vi lastade vår kanot med kylväska och an annan väska och sedan gick vi i. När vi hunnit 100 meter längs floden kom ett litet litet fall och våra vänner gled över det lätt som en plätt. När vi kommer dit tycker jag att P inte styr i rätt riktning utan vi åker rakt emot ett träd. Jag säger:
-Hallååå! Herr Styrman..?
Mer hinner jag inte förrän kanoten börjar svaja betänkligt. Jag försöker rädda situationen. Vad gör min man? Han överger skeppet. Han tyckte det svajade så mycket så han mer eller mindre kastar sig ur kanoten med huvudet först och bara försvinner under vattenytan. Jag faller givetvis av då också MEN vi har ju våra väskor som helst inte ska försvinna ner i vattnet. Eftersom jag inte vet hur djupt det är hoppar jag i  och trampar vatten samtidigt som jag fångar upp både kylväskan och den andra väskan. Kanoten är som tur är på rätt håll så jag kastar i dem i kanoten igen. P är nu uppe ur vattnet, efter att ha varit nere en stund, måste ha varit djupt eftersom det tog ett tag, men då ställer han sig på botten, vattnet når honom upp till bröstet...
Vi var dyngsura, vi luktade vedervärdigt, jag var sur..., våra vänner försökte hålla sig för skratt för de såg hur arg jag var, men det gick givetvis inte. Jag var ju tvungen att skratta lite jag med, men fler kanotturer med min man blir det inte. Jag paddlar med någon annan då!

En present


M kom hem med en present till mig i går. En sminkväska som hon gjort i slöjden! Hon var väldigt nöjd med den och visst är den fin!

Kommer du ihåg din första...

...lägerskola/skolresa?
Min första skolresa med övernattning gick till Immeln, som ligger i nordöstra Skåne. Här skulle vi paddla kanot, man skulle vara försiktig i kanoten så att den inte välte! Välte, tänkte alla, och som av en ren händelse så välte allas kanoter! Minns att det var fasligt roligt (mindre roligt när jag välte med kanoten för 3 år sedan...) på kvällarna skulle det vara disco och nattlig spökrunda i skogen. Lärarna och föräldrarna gjorde allt för att skrämma oss. Flickorna skrek och pojkarna var bara coola. Det blev även grillning, tipspromenader, lekar och annat kul. På kvällarna var det väldigt mycket spring mellan killarnas och tjejernas sovsalar!

onsdag 27 maj 2009

En dag med chefen!

Idag har min blivande chef varit med mig hela dagen. Jag vet inte riktigt varför, det har hon inte sagt, men hon ska vara med alla anställda en dag. Antar att hon vill veta vem vi är och vad vi gör. Det känns ändå lite konstigt att hon skulle gå med sidan om som en praktikant. Nåja jag tror att allt gick bra, fick ingen feedback så jag vet inte. Känns lite skumt...

tisdag 26 maj 2009

Barnatro

Jag lyssnade på radio i dag och där pratade de om saker som man trodde när man var liten. Då började jag tänka på vad jag trodde när jag var liten som visade sig vara helt galet när man blev äldre. När jag var liten visade de gamla svart/vita filmer på tv. Jag frågade min mamma om det inte fanns färg förr i tiden. Hon svarade att de inte uppfunnit färgen då. När uppfann man den då? ville jag veta. Hon sa att färgen kom på 60-talet. Var inte det tråkigt, när allt var svart och vitt? undrade jag. Min mamma sa att det inte var det för då visste man ju inget annat.
Jag tänkte på hur tråkigt det måste ha varit, när allt var svart och vitt. Jag trodde ju att inte bara tv:n var svart och vit utan även hela världen, träden, haven, människorna etc.....

En dag på skolan



Idag hade både lilla och stora tjejen föräldradag på skolan. Som tur var, inte på samma tid. Först 15-17 sedan 18-20. Det blev uppträde, utställning, tipsrunda och fika.




måndag 25 maj 2009

Trädgårdsfint!

Ville bara visa mina lyktor som jag nyligen köpt och hängt upp ute i trädgården!

Lyhört?

En av mina kollegor berättade idag om hur lyhört det är i hennes lägenhet och att det givetvis kan vara ett problem. Vi undrade förstås hur lyhört det är. Hon säger:
-Jag sitter i soffan och hör hur min granne nyser. Jag säger "Prosit Johan!". Han svarar "Tack".

Måndag

Då var man tillbaka på jobbet efter en vecka, känns ok. Var även hos doktorn idag. Är frisk som en nötkärna, fysiskt sett! Alltid bra. Ska se om vi kan få bukt med stressen också. Kan se fram emot semester snart i alla fall. Bara en månad kvar att jobba!

söndag 24 maj 2009

Sanndrömmar?

Jag är väldigt intresserad av drömmar. Betyder de något? Vill de berätta något för oss? Är det bara ett sätt att rensa hjärnan? Har vi alla ett sjätte sinne? Vad tror ni?
Jag tror att drömmar ibland är till för att rensa, men jag tror också att drömmar vill berätta något för oss. Det kan vara saker som vi kanske redan vet men som vi inte erkänt för oss själv som kommer fram i våra drömmar.  
Jag har haft drömmar som jag tror bara handlar om utrensning men jag har även haft drömmar som har visat sig stämma i verkligheten. Hur kan detta komma sig? 

Helgen

Tjejernas supportrar

Det har varit en ganska lugn helg och det var precis vad jag behövde! Det enda som var inplanerat var fotbollscup för stora tjejen. Tyvärr gick de inte vidare till slutspel, då var man tvungen att vinna alla sina matcher. Tjejerna förlorade två och vann en. Det som är positivt är att vi kan slappa hela söndagen också!

Det enda målet!

Det kändes inte helt bra att vara på den fotbollsplanen som vi var på igår. Det gick stora elledningar över planen. När man stod under dem så fick man stötar från varandra. Eftersom vädret inte var stabilt hade vi paraplyer med oss. När de var uppfällda lät det från paraplyerna, ett surrande ljud! Hur påverkar detta oss! Nu var vi bara där en dag, men tänk på de som är där och tränar eller ännu värre, bor där i närheten!

fredag 22 maj 2009

Mitt färskaste inköp!

Min mamma kom just med min beställning från Indiska, är de inte fina?

Vill ha!

Just nu vill jag väldigt gärna ha en punschveranda där jag kan sitta och läsa när regnet smattrar på våra fönster!
Får gå och köpa en lott och hålla tummarna!

torsdag 21 maj 2009

Tjejmiddag

Igår var det dags för tjejmiddag igen! Trevligt! Denna gången var det mina kompisar från högstadieklassen som träffades. Det blev som vanligt god mat och massor av prat!
6 av oss 7 bor i samma by och trots detta så hinner vi inte ses så ofta. Alla har full upp med barn, jobb, aktiviteter mm så vi är glada att vi får till det ca 3-4 gånger om året!

Uppdatering

Efter att jag gick hem från jobb i måndags och sedan varit hemma och vilat, besökt läkaren, så måste jag säga att jag mår lite bättre. Läkaren tyckte att mina besvär lät som Panikångest, vet inte än, tog Ekg, blodtryck och blodprov. Ska få resultaten på blodproverna på måndag, det andra var bra.

Panikångest, känsla av svår ångestpanik och ofta rädsla för sitt liv som uppkommer hastigt och utan någon synbar yttre anledning. Uppstår ofta i pressade situationer men kan för vissa komma till synes oväntat. Vanliga symptom är hjärtklappningyrsel, ansträngd andhämtning, bröstsmärtor, kvävningskänslor, domningar, känsla av att hjärtat stannar eller tro att man håller på att dö.

En typisk situation kan vara att en person drabbas av en panikattack en första gång utan yttre anledning, kanske för att han eller hon märkte något märkligt men harmlöst fysiskt symptom och blev rädd, varefter kroppens normala, men obehagliga, adrenalinsvar misstolkas. Efter den obehagliga upplevelsen börjar personen känna rädsla för att det ska hända igen och börjar därför noggrant känna efter i kroppen efter eventuella kroppsliga symptom, till exempel hjärtslag eller puls, som kan förvarna för en ny attack. Detta ökar drastiskt risken för att det ska hända igen. Känslan av att dö, eller att hålla på att dö, är ofta så stark att man vid den första attacken ofta söker akut läkarvård, vilket man bör, då det kan vara något fysiskt fel, men som regel efter kontroll av till exempel ekg konstateras ofta panikångest. De flesta inom vården är kunniga inom området och noga med att förklara för patienten att det var korrekt att uppsöka läkare och det är viktigt att man inte känner sig dum, att känslan ofta är såpass kraftig att man fruktar för sitt liv. Det är dock inte ovanligt att man inte känner sig helt övertygad om att det verkligen inte är något fysiskt fel, att man tror att läkaren har missat något. Det kan ta väldigt lång tid att verkligen förstå att det är panikångest och att det är den egna kroppen som spelar en ett spel. Vissa patienter blir botade bara av att få veta att det är den här onda cirkeln som ligger bakom deras symptom. Medan andra behöver professionell hjälp under flera år för att komma ur det. Det är dock viktigt att förstå att det är en diagnos och att man inte skall känna sig dum, fånig, löjlig eller skämmas för utan att man skall bli tagen på allvar, att det är mycket jobbigt att råka ut för och att man inte skall dra sig för att söka hjälp.

Den drabbade personen kan börja dra sig undan från sociala aktiviteter av rädsla för vad andra ska tro och tycka, något som kan leda till komplikationer i form av social fobicellskräck och torgskräck. Panikångest kan numera ofta framgångsrikt behandlas med kognitiv beteendeterapi.

Panikångest kan uppstå när en person känner rädsla för att bli ensam eller misslyckas på annat sätt i livet under stark och/eller långvarig stress. (text hämtad från Wikipedia)

tisdag 19 maj 2009

Lika?


Sitter i köket och äter, när jag i ögonvrån ser Tindra (kaninen) under utebordet! Hur har hon kunnat rymma?! Tittar en gång till, noga, det är bara Ms fotboll...

Hört i butik! (del 7)

-Åh nej, jag har övertrakasserat mitt konto!

söndag 17 maj 2009

Dansuppvisning!


Idag har vi varit på lilltjejens dansuppvisning. Allt var väldigt bra ordnat och A hade ingen scenskräck fast de uppträdde på en väldigt stor scen inför en stor publik. Det enda hon sa när jag frågade om hon varit nervös var:
-Mamma, jag vill göra det igen!

lördag 16 maj 2009

Dagens fotbollsmatch






Stortjejens lag spelade två matcher i dag. 5-0 i första och 5-2 i andra. De ägde, som min dotter hade sagt. Trots ett ihållande regn och halkigt underlag gjorde tjejerna två kanonmatcher! Måste visa en bild på vår kiosk från fotbollen, inte dåligt. Visst är de duktiga, de som håller i kiosken!?
Efter fotbollen gick jag och en kompis ut och promenerade och efter det en tur till Ikea. På vägen dit hittade vi en outlet butik, krukor, trädgård, lyktor mm. Vi kom 4 minuter innan de stängde men jag hann ändå shoppa en lykta och två betonghjärtan, väldigt billigt. Vet inte vad affären hette med det var billigt och det låg ute vid Toftanäs i Malmö. Har ni vägarna dit så kör in om en sväng!


Tjejmiddag

Igår var jag på tjejmiddag hos min "äldsta" vän. Hon hade bjudit både gamla och nya vänner. Min kompis är väldigt duktig på att fixa så att det blir trevligt och roligt och gårdagen blev ingen besvikelse! 
När vi kom fick vi fördrink och så fick vi ta en lapp med vårt namn på. På baksidan kunde man läsa ett annat namn och då skulle man prata med denna personen om vad man hade gemensamt. Trevligt sätt att börja prata och lära känna någon! 
När vi kommit fram till rätt sak fick vi gå in och sätta oss. Bordsplaceringen bestod av en liten text som hon tagit från våra stjärntecken+ det kinesiska, det gällde att lista ut vilken text som passade in på vem. Inte helt lätt, vi var ju några som var födda i samma stjärntecken. (Min kompis man hade satt alla rätt på första försöket!)
Efter väldigt god mat var det dags för Så ska det låta-hemma. Vi blev uppdelade i två lag, vi hade två av delmomenten med, vänd upp nummer, sjung, gissa sången och gissa låten som är översatt till engelska eller svenska. Super trevligt, ska helt klart sno den idén!

fredag 15 maj 2009

Tack och lov att det är fredag!

Jag har längtat efter denna fredag! Det känns som om jag redan tagit semester från jobbet. Jag har ingen inspiration kvar. Det är inte riktigt bra, för nästa onsdag ska min nya chef vara med mig hela dagen!!! och då vill man ju göra ett bra intryck. 
Helgen bjuder på tjejmiddag med gamla och nya vänner, fotbollsmatcher, Nallekoncert, dansuppvisning och lillkusinens kalas!

Kommer du ihåg den första...

... gången du gick på bio ensam med en kompis?

Kommer inte ihåg hur gammal jag var, skulle gissa på ca 12 år. Jag och min kompis gick och såg E.T. Det var en riktigt bra film tyckte vi. Givetvis var det godisinköp innan föreställningen! 
Oj vad man kände sig stor när man fick gå på bio själv!

torsdag 14 maj 2009

Födelsedag


Idag fyller min man år! Så här såg han ut för några år sedan! =)
Grattis till dig min Älskling!!

onsdag 13 maj 2009

Hört i butik! (del 6)

En kvinna 40+ står och pratar i sin mobiltelefon.
-Jag har skalat potatisen. Ta den stora grytan... ...ja, den som står i skåpet längst till vänster längst ner... ...fyll kastrullen med vatten, men inte ända upp, då kokar det över.. ...och så lägger du i salt, ungefär en tesked... ...sen kokar du dem i 20 minuter... ...okej?... ...ja, hejdå.
Lägger på luren och vänder sig till sin väninna:
-Ja, min man ska laga maten idag förstår du.

tisdag 12 maj 2009

Vägarbete...

Har ni tänkt på hur det ser ut när man kör förbi vägarbetarna? En person sitter i något motorburet fordon och 3-4 stycken står och tittar på. Jag har aldrig sett att alla har jobbat samtidigt. De har säkert något system som är effektivt... Men för mig som får sitta i milslånga bilköer ser det inte effektivt ut!

måndag 11 maj 2009

Efter 25 år!

Min fina "gamla" vän ringde och sa att hon läst inlägget om Första kärleken och tyckte det var konstigt att jag skrev att han kallades för Stockis och att folk själva fick räkna ut varför. Hur skulle de kunna göra det? Hon hade aldrig vetat varför vi kallade honom för Stockis och hon hade aldrig velat fråga, ville inte verka dum. Var det för att han snarkade så mycket? Eller något annat (snuskiga tankar) fast nej, vi tänkte inte på sådant när vi var 13 och då slår det henne! Han är från Stockholm! 
Vad kan jag säga? Bättre sent än aldrig! =)

Hört i butik! (del 5)

-Jag letar efter en bikini.
-Hur ser den ut?
-Den är nougatgrön.
-?

Måndag

För att vara en person som inte gillar måndagar (och är stressad) så gick det faktiskt bra att gå till jobbet i dag. Kan vara för att jag fick pratat ut med min chef efter i torsdags, så nu ska jag, min kollega och min chef sätta oss ner och prata i morgon om hur vi ska förändra vår arbetssituation till det bättre.

Just nu försöker jag få upp värmen efter att ha stått ute och tittat på fotbollsträning!

söndag 10 maj 2009

Soliga söndag!


Idag har det gått i ett!
Samling till fotbollen kl 11.
M match kl 12.
A på kalas 13-15.
A till dansträning 16-1645.
Hinna njuta lite av det underbara vädret!
Middag med mamma och G.
Tvätta fotbollslagets matchkläder.

Den 9/5

Dagen bjöd på Vårkonsert där M spelade blockflöjt. Det var säkert 40 barn som spelade blockflöjt tillsammans, det var väldigt fint! Efter det skjutsade vi in barnen till mormor som fyllde år. P och jag hade andra planer, vi skulle nämligen ut och äta och dansa tillsammans med våra vänner. Det var Clabbe som spelade 80-tals musik, rakt över disk!

fredag 8 maj 2009

Får jag presentera...

... våra nya famljemedlemmar!

Tindra &...
... Snövit.

Hört i butik! (del 4)

Det är december månad. Min kollega står i kassan, en mamma och dotter kommer fram med en stor hög kläder som de ska köpa. Flickan står och tittar på min kollega som då säger:
-Ja, då kommer Tomten snart!
-Nä, svarar flickan.
-Nähä..., säger min kollega lite dumt.
-Nä! säger mamman. Här sliter och jobbar jag hela året för att kunna köpa julklappar, då ska inte Tomten komma och ta åt sig äran för det!!!

Fredag!

Har precis kommit hem från min morgonpromenad! Så här trevligt ser det ut på en bit av den runda som jag gick idag. Idag blev jag beordrad av min chef att stanna hemma, skulle egentligen jobbat idag. Säckade ihop lite på jobbet igår, har helt enkelt blivit lite för mycket. Så idag ska jag ta det lugnt.
Fanns det stress för 30 år sedan? Jag kan inte komma ihåg att mina föräldrar eller deras vänner var stressade hela tiden. Vad är det som gör att vi blir stressade? Fler arbetsuppgifter och större ansvar på jobbet? Bilden av hur man ska vara som media hela tiden prackar på oss? Jag ska vara snygg, vältränad, intellektuell, uppdaterad om världssituationen, en perfekt mamma och fru, träffa mina vänner ofta, vara duktig på jobbet + ha ett välstädat hem som gärna ska se ut som det gör i månadsmagasinen i affären.
Jag kan ju välja vad jag vill lägga min kraft på, men tyvärr är det inte alltid så lätt...

torsdag 7 maj 2009

Kommer du ihåg ditt första...

...sommarjobb?

Mitt första sommarjobb var på en bondgård utanför vår by. Vi var ett kompisgäng på 4-5 stycken som jobbade där. Vi cyklade ut tidigt på morgonen och sedan rensade vi ogräs, buntade lök med mera. Inte speciellt roligt jobb men vi hade ju varandra, så vi kunde prata, men inte för mycket för vi arbetade på ackord. Höjdpunkten var fredagseftermiddagarna då vi fick våra lönekuvert och blev bjudna på glass! Tror att jag bara jobbade där i två veckor, man måste få ha sommarlov också när man är 13!

Titta gärna in hos min bloggis Mamma med ambitioner vars idé jag hängt med på när det gäller Kommer du ihåg din första...

onsdag 6 maj 2009

Att bry sig eller inte...

Var ute och promenerade idag (jag måste ju ha ihop steg till tävlingen :)) och då kommer det två bilar körandes i väldig fart genom vår by. Jag visar med gester(inga fula gester om ni tänkte det) vad jag tycker om bilförarna som susar igenom byn, tänker de inte på alla barn som är ute och leker? Två minuter senare kommer brandbilen med sirenerna på, kör förbi och tutar glatt åt mig och min kompis. Fartdårarna var på väg till Brandstationen för utryckning...

måndag 4 maj 2009

Hört i butik! (del 3)

Kund kommer fram till expediten:
-Jag skulle vilja ha en mascara!
-Javisst! Ska det vara en brun-brun eller en blå-blå? (Expediten är äldre och läser på mascaraflaskans botten: brun/brown, blå/blue.)

söndag 3 maj 2009

Våra fynd!

Ett vitt pelarbord!
Ett vitt skåp!
Vi är helt klart nöjda med våra fynd!!

The Lodge




I helgen har vi varit på The Lodge. En vän till oss har fyllt år och i present gav vi honom en övernattning med middag på The Lodge. 
Vi kom upp där i lördags vid tretiden och då bjöds det på Afternoon-tea med scones och annat gott! Efter det gick vi en promenad i omgivningarna. På kvällen var det femrätters meny, allt var mycket gott men portionerna var väldigt små, fast å andra sidan var man inte proppmätt när man ätit klart utan mer lagom mätt. 
Söndag morgon började med en stor frukostbuffé och efter det körde vi till Häckeberga slott och tog en promenad där. När vi körde hem stannade vi till vid olika loppisar längs vägen. Jag fyndade ett litet bord, ett sideboard och lite småsaker. Sen bar det iväg hemåt, vi hämtade upp våra barn som övernattat hos mormor och sen har jag möblerat. Är inte riktigt klar men det kommer bilder!

fredag 1 maj 2009

1:a maj




Idag blev jag medlurad av mina barn till Tivolit som har kommit hit. Det var Happy Hour mellan 13-14, åk två betala för en. Givetvis skulle vi gå dit, det var ju bara en timme. Trodde jag. Vi köpte ett häfte med tio biljetter. Det var långa köer till alla karuseller och sen fick de åka i 5-7 minuter varje tur...Visst är det bra att man får valuta för pengarna men ändå. Halv fyra sa jag att jag absolut inte stannade en minut längre. Då hade M fortfarande 2 biljetter kvar!
Klockan sex var det godis regn och då var vi ju "tvungna" att gå dit igen + åka upp de sista biljetterna! 
Nu har jag lämnat av M och en kompis på kalas, en halvtimme försent, vi mammor trodde det började 19 men det var tydligen kl 18. Jättepinsamt tyckte M förstås.

Kommer du ihåg din första...

...kärlek?

Det var sommarlov, jag tror jag var 12-13 år och tänkte inte så mycket på killar (just då) utan var bara glad över att få vara ledig från skolan. Mina grannars barnbarn var nere från Stockholm och hälsade på och han var med oss andra ungar på gården och lekte. Ja vi lekte, Röd och vita rosen, Dunkgömme, Krona mm och hade det bara bra. Killen från Stockholm kallade vi Stockis, ja ni förstår säkert själva varför. Han var en av de snällaste killar jag träffat då och söt var han också. Min kompis frågade chans på honom till mig och sedan var vi ihop.
Vi träffades nästan varje dag, gick långa promenader, höll varandra i handen, pratade och pussades. Vi var ihop ända tills han åkte hem igen. Det var en härlig sommar!


Valborg

Valborg firades tillsammans med mina goda "gamla" vänner, grillning och en brasa som inte tändes. Det var för torrt i marken och det blåste en del. Barnen tyckte det var synd att det inte blev någon brasa, jag tyckte det var bra att man slapp lukta brandrök.
Efteråt hemma hos min kompis serverades det kaffe och mumsiga kakor och en hel del skratt, alltså en härlig kväll!