tisdag 30 juni 2009

Lillfotografen

99% av gångerna som jag ska tömma mitt minneskort till kameran upptäcker jag bilder som jag inte tagit. Som denna till exempel! Jag kan avslöja att det alltid är samma person som tagit min kamera!

Klar!

Det behövdes bara några lediga dagar så var boken utläst. Har ni inte läst Mons Kallentoft förut så kan jag rekommendera hans böcker. Detta är andra boken om Malin Fors vid Linköpingspolisen, den första heter Midvinterblod.
Mamma med ambitioner har taggat mig...Reglerna finner ni nedan...

The rules are:
1. answer the questions on your blog
2. take away one question you don't like and add a new one.

3. tag 8 other people (då bestämmer jag att man bara behöver så många man vill!)

1. which perfume do you use?
Daisy

2. what´s the most expensive thing you ever bought?
Vårt hus.

3. what are you currently reading?
Jag läser Sommardöden av Mons Kallentoft. (Började med den för väldigt längesedan men eftersom jag bara kan koppla av och läsa böcker när jag är ledig dammades den av nu)

4. today's highlight?
Ligga i solstolen och läsa min bok.

5. what whould you really like to learn?
Fler språk, dreja och att inte hetsa upp mig för småsaker

6. what was the last thing you bought?

Middag på Dagmars i Hällevik!

7. what's your favourite animal?

Häst.

8. what's your most important goal at the moment?
Att mina barn får en bra barndom.

9. what do you think of the person who tagged you?
Mamma med ambitioner är varm, omtänksam och härlig. Hon skriver om vardagens händelser som ofta får dig att le. Hon är en sådan människa jag önskar att jag hade som vän även i verkliga livet!

10. what's the colour of your eyes?
Gröna

11. if you could change something with yourself, what would that be?
-Att jag var nöjdare med mig själv och min tillvaro. Att jag inte ställde så hög krav på mig själv.

12. if you could be anywhere in the world for the next hours, where would that be?
Faktiskt där jag är just nu! Nästan i alla fall, i min trädgård!

13. what do you find important with your friends?
Humor, ärlighet ohh generositet.

14. What are you doing this summer?
Är hemma och njuter av en svenska sommar, åker på lite småutflykter, men framför allt är jag tillsammans med min familj!

15. what's your dreamjob?
Att få ha en egen butik, café eller Bed´n breakfast.

16. what's your favourite piece in your wardrobe?
Vet inte, det beror på dagsformen.

17. if you were to spend one year abroad right now, where would that be?
Förutsatt att jag hade pengar så skulle jag ta familjen med mig och resa runt i USA och bara uppleva saker.

18. 3 things that make you smile
Mina barns kommentarer, en tidig sommarmorgon när solen skiner, att umgås med mina vänner


19. what's your favourite song at the moment?
Ingen speciell men blir alltid glad över en sång där jag kan texten och kan sjunga med!

20. what's your favourite tv-series?
Desperate Housewives, Greys' anatomy, CSI och Seinfeld.

21. what are you wearing at the moment?
Svart/vit bikini och svart strandklänning.

22. what's your favourite sweets?
Choklad!

23. who's your role model for style?
Ingen särskild.

24. what was the last film you saw?
Kommer faktiskt inte ihåg.

Jag skulle vilja veta mer om följande bloggvänner denna gången, så varsågoda:

Enligt Anna
Fröken Isakson
Petra-vardagliga ting
Anne
Konst eller konstigt




måndag 29 juni 2009

En fika?

Mina vänners släktingar är i Skåne, Österlen på besök. De känner sig lite fikasugna och ser ett trevligt fik i en trädgård. Bordet är dukat med rödvit duk. De sätter sig ner och när en kvinna kommer fram till dem beställer de genast kaffe och kaka. De blir serverade men tycker att kakan är lite torr och påpekar detta. När de efter en stund ber att få betala säger kvinnan att det bjuder de på. Paret ser lite frågande ut. Kvinnan säger att det är bara roligt att få besök. Då förstår de att de inte är på ett fik utan i någons privata trädgård!!

Bättre sent än aldrig!

Jag måste vara den sista på jorden att förstå hur sköna ett par Converse är! Har aldrig ägt ett par förut, men nu blev det ett par!

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter 3 dagar i Blekinge. Vi har varit i Hällevik på fotbollscup. Vädret har varit strålande, flickorna kämpade bra men det blev inga medaljer. Fotbollsplanerna låg alldeles intill havet så mellan matcherna kunde man gå ner och svalka sig.
Flickorna sov i en skola i Hällevik och en hel del av oss föräldrar hyrde stugor på Sölvesborgs golfklubb. Som ni ser på bilden skulle flickorna kunna ta anställning och plocka upp golfbollar.

M fyllde 10 år när vi var här. Det blev lite annorlunda födelsedagsfirande. Vi i familjen var uppe tidigt och åkte iväg till skolan där de var inkvarterade för att sjunga för henne på morgonen. Det blev presenter och på kvällen blev det grillning med föräldrar och laget och givetvis glass och kakor.

Nu är jag lite sen att skriva om de senaste nyheterna men jag måste nämna ett par ord ändå. Kan säga att jag blev lite chockad att Michael Jackson dog så plötsligt. Med tanke på hans liv så borde det egentligen inte vara en chock, men det var det. Jag tänker mest på vad som kommer att hända med hans tre barn. Det stod i tidningarna att både den biologiska mamman och Jackson familjen vill ha barnen.

Chock nummer två var när man läste om pappan som glömt sitt barn i bilen en hel dag och barnet dog där i värmen. Det är så fruktansvärt, detta får inte hända, men vi är bara människor, vi är inte perfekta - vi gör misstag, vi glömmer saker, men det får aldrig någonsin hända...

Chock tre är att man i tidningen läser om ett par som lämnade en 7 dagar gammal bebis i bilen för att gå in och handla, det var varmt ute! Hur tänker man??? Även om jag visste att det fanns både luft och värmen var ok skulle jag aldrig medvetet lämna mitt lilla barn i bilen för att gå in och handla! Som tur var larmade en förbipasserande polis och de kom och slog sönder rutan på bilen och fick ut bebisen som inte fått några skador. Tack och lov.

torsdag 25 juni 2009

Semester!!!!!!

Nu har jag jobbat den sista dagen före semestern! Det ska bli så skönt. Men vart tog solen vägen? Det är fortfarande varmt, men kvavt. Känns som det är åska på gång...

Nu ska jag packa och duscha och sedan bär det av till Hällevik. Vi ses om några dagar!

onsdag 24 juni 2009

Att packa

För det mesta tycker jag att tiden bara rinner iväg och att barnen blir stora alldeles för fort. Men det finns en sak som jag längtar efter att de kan göra själv, nämligen att packa sin egen väska när vi ska bort! Jag tycker det är bland det tråkigaste som finns. Tänk om det blir regn-regnkläder, sol- svala kläder, kallt-varma kläder, handduk..osv. Jag tycker det är jobbig nog att bestämma vad jag själv ska ha med mig. Just nu skulle jag packa men sitter här i stället...
I morgon bär det av till Hällevik i Blekinge där det är fotbollsläger hela helgen för hela familjen. Det ska bli roligt i alla fall!

tisdag 23 juni 2009

A sjunger

-Svenne banan, svenne naban, snälle nabaan!

måndag 22 juni 2009

18/9

Då har Stieg Larssons andra bok filmpremiär, Flickan som lekte med elden. Har ni inte sett ettan, Män som hatar kvinnor så se den först. Den är mycket sevärd, fast är man känslig kanske man inte ska se den, den är rätt så våldsam.
Kan rekommendera er att läsa böckerna om ni inte gjort det!

Utflykt



Idag åkte vi på utflykt med jobbet! Först var det lite disigt men sen tittade solen fram och det blev hur skönt som helst. En perfekt dag för en utflykt. Tyvärr är bilderna lite dåliga, glömde kameran och fick fota med mobilen.
Glömde berätta var vi var, i Klagshamn utanför Malmö.

söndag 21 juni 2009

Ensam hemma

Min käre man har åkt iväg för att se på konsert i Göteborg, han ska sova över där. Han ska gå och se AC/DC! De som känner P höjer nog på ögonbrynen en aning. Min man är nämligen inte hårdrockare, men han fick möjlighet att följa med på denna konserten och tyckte det kunde vara kul att gå. Barnen ska sova över hos kompisar så nu sitter jag helt ensam här hemma. Lite skönt och lite ensamt.

Kloka ord

Läste precis en intervju med Anders Bagge, han från Idol-juryn. Där säger han att "Det bästa är att kvinnor blir vackrare med åren. Jag älskar kvinnor som är lite äldre och som fortfarande bevarar sin grace. De har varit med om saker och de vet vilka de är."
I dagens media är det alltid ungdomens skönhet vi ska eftersträva, men varje ålder har ju sin charm. Alla vet att vi inte kan vara unga för alltid även om man vill det.
Vad jag vill säga är fram med mer reklam som Dove, som visar olika sorters kvinnor. Fram med mer reklam som visar att skönhet inte har med ungdom att göra! Ungdomar är vackra men det är "vuxna" kvinnor också!

lördag 20 juni 2009

Midsommar! (del 2)

Här är vi i full färd med att klä midsommarstången.
Nu börjar det ösregna! Kaninerna måste räddas undan skuren!
Nu står vi alla hoppackade i barnens lekstuga, vi hann inte in, och här står vi och hoppas att regnet ska avta!
Det slutade givetvis att regna och då blev det glad dans runt mindsommarstången och efter det var vi väl värda lite jordgubbstårta! Detta receptet hittade jag i senaste numret av Buffé. Vill ni ha en enkel smarrig tårta kan jag rekommendera denna! (Jag skulle i och för sig kunna tänka mig ett lager med vaniljglass också.)
Hoppas ni alla hade en härlig dag med god mat, dans och trevligt sällskap!

fredag 19 juni 2009

Midsommar!


Jag vill önska alla min bloggvänner en riktigt skön midsommar!
Än så länge skiner solen här i Skåne! Jag håller tummarna!

torsdag 18 juni 2009

Inbrott i bilen, fortsättning

Nu kom P på vad som saknades i bilen efter inbrottet. Vår väska till den bärbara datorn låg där, vad tjuvarna inte visste var att det bara var en massa papper i den, ingen dator! Så besvikna de måste ha blivit, tror nog de ångrade att de åtminstone inte tog GPS:en.

Efter träningen....

Jag trodde jag skulle svimma, det är inte klokt vad otränad jag är! Nåja, jag klarade nästan hela passet men jag måste nog dricka några liter som kompensation för det jag svettades...
Jag är i alla fall nöjd att jag gick och tränade, får se när nästa gång blir...

Träning

Idag ska jag gå och träna. Det är första träningspasset på ca ett halvår. Gissa om jag kommer vara som en våt vante efter det passet! Bodystep blir det i dag. Beach -09 är det nog för sent för men man kan ju vara i god tid till nästa år!

Tårtkalas


Idag blev vi bjudna på tårta på jobb som tack för hjälpen. Alltid trevligt!

onsdag 17 juni 2009

Onsdag

När P kom ut i morse för att köra till jobb var det någon som krossat rutan på hans bil. Inget saknades, GPS:en satt kvar och de hade inte rört något annat. Antingen så var det bara skadegörelse eller så kanske det kom förbi någon som såg dem. Vem vet, tråkigt är det i alla fall!

tisdag 16 juni 2009

Semester tack!

Nu är det bara 1 1/2 vecka kvar att jobba. Det är inte så länge, men jag är totalt färdig! Hela kroppen bara skriker efter semester! Snart....!!

söndag 14 juni 2009

Fest!


Det bjöds på massor av god mat!
Vi fick väldigt fint väder (min soldans hjälpte nog ;))
De två jubilarerna!

Festen gick mycket bra. Det var en hel del som satt ute fram till midnatt, dock med filtar och infravärme, men ändå. Efter vädret i fredags var vi ju lite smått oroliga att vi inte skulle kunna vara ute alls.

Marknad i byn



Jag och barnen gick iväg till marknaden i byn. Det är inte klokt att man inte hittar på något nytt att sälja i alla dessa stånd! Det är samma saker år ut och år in, men jag antar att någon måste köpa det eftersom de envisas med att fortsätta. Det blev därav inga fynd. Däremot var det en ny rolig attraktion som jag inte sett förut. En jättestor badboll som man skulle vara inuti. Flickorna ville naturligtvis prova, de tyckte det var jättekul! Det var inte helt lätt att försöka hålla sig stående!

fredag 12 juni 2009

Förberedelser



Tältstommen ska resas, matkort ska skrivas och regnet ska förhoppningsvis avta!

Jag vill vara...


...här!!!

Soldans?

I morgon har vi lånat ut vårt hus till min syster och hennes pojkvän. De ska ha fest här, 50 personer är inbjudna, även vi. De ska ha festen här för de bor själv i en tvåa och vi bor i hus. Tanken var att vi skulle sitta ute. Just nu vräker regnet ner och det blåser rätt så bra också! Indianerna dansade regndanser, finns det några soldanser för vackert väder? För det blir svårt att trycka in 50 personer som ska sitta ner och äta i vårt hus. Filtar på golvet kanske ;)?
Vi får hålla tummarna och tänka att "finns det hjärterum finns det stjärterum"!

torsdag 11 juni 2009

Kommer du ihåg din första...

...skolavslutning!?

Jag minns min första skolavslutning väldigt väl. Jag hade fått en ny klänning, en underbar duvblå långklänning och ett par finskor med klack! Vi sjöng Den blomstertid nu kommer, I den ljuva sommartid och massa andra sånger. Jag kommer ihåg hur glad jag var! Efter avslutningen tog mamma med mig till Konditoriet, det var lyx! Jag fick beställa precis vad jag ville! Det blev läsk och en smarrig kaka. Det känns som om solen strålade den dagen, jag kommer inte ihåg, men jag vet att jag strålade av lycka, mitt första sommarlov hade börjat!

Skolavslutning



Idag har jag varit på skolavslutning i mina flickors skola. A fick pris (biocheck på 100 kr) för hon var en av dem som vunnit en dikttävling i skolan. Det blev en massa sånger och M spelade blockflöjt. Efter avslutningen när alla lärare fått sina sommarpresenter åkte vi och fikade. Vi brukar göra det efter avslutningen, det är lite sommarkänsla över det!

onsdag 10 juni 2009

Långledig!

Nu är jag ledig fram till söndag! Ska bli skönt! I morgon är det skolavslutning, ska med flickorna då, det är något visst med sommaravslutningarna!

tisdag 9 juni 2009

Jag vann!

Stegtävlingen är slut! Jag vann, inte på antal steg utan på lottdragningen! Det var en kul överraskning!

Hört på stan! (del 9)

Min kollega är tokig i honung! Ska man göra henne riktigt glad ska man köpa honung. I vilket fall som helst så beställde hon honung, ca 80 burkar. Glad över att ha fyllt på sitt honungsförråd smakar hon på den och känner att det en konstig eftersmak på den. Hon ringer upp försäljaren:
-Hej, jag har köpt 80 burkar honung av er, men jag vill byta till en annan sort, det är bismak på dessa jag köpt!
-Är inte det bra då!? ;)

Brännboll

Igår var det brännboll med alla föräldrar och barn från klass 1A. Vi blev uppdelade i lag, tjejerna mot killarna, ni förstår att det blev lite ojämt, men alla var glada och poängräknaren gjorda sitt bästa och kan ni tänka er, det slutade oavgjort! ;)

söndag 7 juni 2009

Söndag

Idag har det blivit Ikea-besök, nya gardiner till sovrummet och 6 st trasmattor! Det är helt otroligt att man kan sälja en trasmatta för 19 kr! De är inte så stora men det blir perfekt till nästa helg då det blir examens/30-års fest här och folk kommer klappa runt i köket med skorna på. Jag är nämligen rätt så rädd om vårt trägolv. 
A har varit på kalas. Det är väldigt mycket kalas just nu. Verkar som om det är fler som fyller år i maj jämfört med de andra månaderna, eller så är det bara här omkring.
En loppis hann vi med i morse, tyvärr gjorde jag inga fynd. M köpte två VHS för en krona styck, tydligen var den ena filmen jättebra. Så det får man väl kalla för ett klipp, än om VHS känns lite ute.

lördag 6 juni 2009

Fotboll!


M och hennes lag spelade fotbollsmatch idag. Det blev vinst med 4-1! Nu får vi hoppas att det går lika bra för Sverige i kväll!

Du gamla, du fria...

Den 6 juni har kallats Gustav Vasas dag, Svenska flaggans dag och är nu Sveriges nationaldag. Någon gång under 1800-talet togs den 6 juni fram som en nationell minnesdag. Dagen firades till minne av den 6 juni 1523, då Gustav Vasa utsågs till Sveriges kung och Kalmarunionen därför slutgiltigt upphörde och Sverige på nytt blev en självständig stat. (Wikipedia)

fredag 5 juni 2009

Fredag!

Så skönt att det är fredag! Regnet öser ner och jag önskar än en gång att jag hade haft en punschveranda där jag kunde sitta och läsa en bok medan regnet smattrar på tak och fönster!
Ha en trevlig helg!

torsdag 4 juni 2009

Kommer du ihåg din första...

...semester utan föräldrarna!?

Vi var 5 tjejer som hade bestämt att vi skulle åka till Spanien, Benidorm, helt själva utan föräldrar för första gången. Vi var 17 - 18 år. Vi hade jobbat nästan hela sommaren för att tjäna i hop pengar till resan. Två veckor skulle vi vara borta.
Vi kom fram och redan efter tre dagar fick en av tjejerna en fruktansvärd hemlängtan så hon fick åka hem tidigare efter ungefär 100 samtal med resebyrån. Tråkigt för henne men vi andra festade på. Vi hade hur roligt som helst, träffade nya vänner (läs killar), solade, badade , shoppade och gick på disco! Jag var väldigt brun och helt pank när jag kom hem igen. Vi hade shoppat upp allt vi tjänat under sommaren, men det var det värt!

Som vanligt kommer idén från Mamma med ambitioner.

Jag är utvald


Då har man blivit utvald för andra gången att vara med i P4:s Svensktoppsjury! Nu ska här röstas, på vad vet jag inte, får nog uppdatera mig på Svensktoppsfronten!
(P4 och Svensktoppen, kan inte låta bli att le och känna mig... medelålders...)

onsdag 3 juni 2009

Hört på stan! (del 8)

Det här berättade en bekant för mig att hon varit med om.
En kvinna kommer på besök för första gången:
-Åh vilken fin klitoris!
(Hon menade klematis...)

Stegtävlingen närmar sig sitt slut...

På lördag är det sista dagen i Stegtävlingen, då har vi stegat i 6 veckor.
Kommer ni ihåg hur stolt jag var i början av Stegtävlingen? Mitt mål var att gå 13000 steg om dagen.
Jag är alltid likadan, jag går in för något i början och kämpar på, sen av någon underlig anledning blir stegen bara färre och färre för varje dag som går. Från att ha varit nummer 2 på min arbetsplats har jag rasat ner till nummer 7 och det finns absolut ingen chans att jag ska hamna på prispallen (i mitt lag vill jag påpeka...)
Det är ingen tävling, jag gör ju detta för att komma ut och röra mig lite mer, men visst hade det varit roligare om man vunnit i sitt eget lag!

måndag 1 juni 2009

Sommar!


Juni-månad kan inte börja bättre! Det var inte ens jobbigt att gå till jobb fast det var måndag! Strålande solsken, 25 grader+ och jag njuter!
Kan man få lov att beställa många sådana här dagar under sommaren?