fredag 31 juli 2009

Vilken ska jag börja med?



Var och handlade lite nya böcker, var "tvungen" att ta 4 eftersom Bokia har "Ta 4 betala för 3"!
Har inte bestämt mig för vilken jag ska börja med.
Har läst klart Skumtimmen av Johan Theorin. Jag tyckte den här boken var bra!

Nu har den kommit...

... min personliga almanacka!

torsdag 30 juli 2009

After work!

Efter jobb i dag träffades jag och en kompis på stan. Vi gick och åt på Lilla Torg i Malmö, där det är väldigt mysigt nu på sommaren med massor av uteserveringar. Vi hade väldigt trevligt, som vanligt! Hon berättade en rolig episod som hennes kollegor råkat ut för.

Tre kollegor har varit ute och festat, de bor en bit från varandra, men med bil är det lätt att släppa av varandra längs vägen då alla ska åt samma håll. De bestämmer sig för att dela en taxi. De hoppar in i en ledig bil och säger den sista adressen men påpekar att de ska göra två stopp på vägen där två av dem ska kliva av. Men se, det går inte taxichauffören med på.
-Jag tänker inte stanna två gånger på vägen! Då får ni betala framkörningsavgift de två gånger vi stannar!
-Du skojar!
-Nej, jag stannar inte, då får ni betala extra!
De försöker lirka med chauffören att han ska stanna, det spelar väl ingen roll, taxametern tickar ju även om bilen står stilla, men han ger sig inte.
Så den ena killen säger bara kör du det ordnar sig.
Taxin närmar sig det första stoppet där killen ska hoppa av. Han är fast besluten att inte betala extra för ett stopp. Han rullar ner fönstret ropar hej och "dyker" ut genom fönstret i farten, gör en kullerbytta på trottoaren och reser sig sedan upp. Oskadd. Vinkar åt sina kollegor som bara gapar.
Vad gör man inte för att spara lite pengar?

Jag skulle gärna vilja se minen på taxichauffören!!!!

Andra dagen på jobbet!

Nu har jag avverkat min andra dag på jobbet, kan man få vara ledig igen?

onsdag 29 juli 2009

Hemma igen!

Nu har familjen kommit hem från Öland. De har besökt Solliden, Borgholm och slottet och Ölands Djur- och nöjespark. Fotot är från djurparken och är taget av dotter M.

Total avslappning!

Visst är det skönt när man kan koppla av riktigt på sin semester, inte tänka på jobb alls. Jag måste ha kopplat av riktigt ordentligt för jag hade glömt mitt lösenord till datorn så den kom jag inte in i, först efter att har ringt supporten kom jag in och då skulle jag logga in mig på stämpelklockan och vad hände då? Jo, givetvis hade jag glömt mitt lösenord där också...
Nu har jag i alla fall två nya lösenord som jag ska försöka komma ihåg till i morgon (jag skrev upp dem för säkerhets skull!).

Första arbetsdagen är i alla fall avklarad nu, bara två dagar till helg! :)

Godmorgon!

Det ser ut att bli en fin dag i dag. Nu bär det av till jobb efter en skön semester! Ha en bra dag allihop!

tisdag 28 juli 2009

Ett av mina reafynd!


Måste visa ett av mina reafynd jag gjorde i går!

Att själv få välja


För några månader sedan började Scientologerna att ringa till oss, först påstod de att P hade skrivit in sig på en kurs hos dem. Vi förklarade vänligt men bestämt att vi inte anmält oss och att vi inte var intresserade av deras budskap.
Här hade en normal människa slutat ringa men det gjorde de inte. De har ringt åtskilliga gånger, skickat massvis med post till oss. Vi har skickat tillbaka breven med upplysning om att vi inte vill ha deras post, men det har inte heller hjälpt. Vi har sagt till dem på telefon att vi inte vill att de ringer mer. P sa att han skulle spara allt de skickat till oss. Han har inte sparat allt, men en hel del! De mängder av post som vi ofrivilligt fått rör sig om en papperspåse full kan jag tänka.
Först blev jag arg, sedan rädd. Jag tyckte det var väldigt obehagligt att de inte slutade trakassera oss då vi vid flertal tillfällen bett dem sluta.
Nu läser jag i tidningen att vi inte är den enda familjen som blivit drabbad. Det har hänt fler, de familjerna har polisanmält Scientologerna och när nästa brev eller telefonsamtal kommer tänker jag också polisanmäla dem.
Just nu så bojkottar min man alla filmer där Tom Cruise är med, eftersom han är deras ansikte utåt. Vet inte om det hjälper... ;)
Jag vill bara avsluta med att säga att jag accepterar och respekterar folks fria val av religion eller tro, men jag tycker det är fruktansvärt att bli påtvingad en som man inte själv valt!

Godmorgon!

Min förhoppning inför semestern var att jag skulle hinna träna mycket...
En gång har jag kommit iväg. Så idag, sista semesterdagen, ska jag ut och powerwalka!
Bättre sent än aldrig!!

måndag 27 juli 2009

Måndag

Idag har mamma och jag varit i Malmö och tokshoppat! Mycket trevligt var det och många påsar blev det! Vi åt lunch på Bröderna M som ligger på Gustav Adolfs torg. Ett fräscht och fint ställe med mycket god mat!
Middag åt vi nere vid hamnen, gott och trevligt det också.

I Malmö har det varit nyckelpigeinvasion idag. Det var nyckelpigor precis överallt!!! Prickarna på husväggen är nyckelpigor!
Det gick knappt inte att vara ute för det var nyckelpigor överallt. Fick sluta försöka att inte trampa på dem när vi var ute och promenerade, det gick inte. Prata gick inte heller, öppnade man munnen var där en nyckelpiga...

söndag 26 juli 2009

Ensam hemma

I morgon åker mina älsklingar hit och jag får stanna hemma själv...
Det ska både bli skönt och ensamt, men jag får försöka roa mig. Imorgon ska jag träffa mor min och på tisdag får jag ladda för att gå på jobb på onsdag! ;)

Photoshop del 3

Man kan ju inte bara photoshoppa sitt ena barn, så här kommer det andra. Fotot är några år gammalt och bilden tyvärr lite suddig.

Börja jobba...

Nu börjar det kännas att det inte är så lång tid kvar av ledigheten. På onsdag börjar jag jobba. Samtidigt som det känns bra att få komma tillbaka till jobb, få rutiner igen, känns det sorgligt att lämna detta slappa livet, att bara få göra precis vad man vill, förutom tvätt och städning och sådant. Men inte riktigt det känns jobbigt när man har semester, jag kan ju göra det när jag vill. Hinner jag inte nu så har jag dagen på mig i morgon.
Ibland tänker jag att det hade varit skönt att vara hemmafru, men slår ganska snabbt bort tanken då jag vet att jag hade blivit fruktansvärt rastlös.
Jobba på onsdag och 2 1/2 vecka framåt sedan har jag semester i 1 vecka och då bär det av till Stockholm! Så det känns inte så betungande att börja jobba!

lördag 25 juli 2009

Vad har du?

Jag har antagit Petras utmaning "Vad har du på ditt nattduksbord?" Jag har tagit utmaningen ett steg längre eftersom jag vill att det ska se ordentligt ut på utsidan (inget uppseendeväckande alltså) tänkte jag visa resten av mitt nattduksbord... (kanske kommer jag att ångra mig sedan) ;)
Funderade på att plocka ut chokladen innan fotot, men det kändes lite som fusk.
Någon annan som hänger på?

Klar!

Har nu läst ut Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist. Detta är en bok ni ska läsa om ni inte gjort det! Den är spännande från första början till sista sidan!
Även om man inte tror på övernaturliga saker och annat så är det en väl läsvärd bok!

Lördagsmiddag!




Ett gott bag-in-box-vin...


...och mannens egenhändigt grillade rostbiff. Till detta potatis med rotfrukter som varit i ugnen tillsammans med olja, örter och kryddor! Mums! Hoppas ni också fick en god lördagsmiddag!

Nytt från Ikea

Regn, sol, regn, sol ...osv. Man vet inte riktigt om man ska vara ute eller inne så vi bestämde oss för att åka till Ikea, A ville ha ett skrivbord i sitt rum. Där skrivbordet står nu stod hennes byrå med kläder men det lilla problemet löste Ikea, de har nämligen en hänghylla till garderoben! Mycket bra lösning. Överdelen till skrivbordet var slut, men det kommer senare. Jag tyckte i och för sig att det var fint så här men A ville ha lite hyllor till sina målarböcker och annat.

Snart jobba...

På onsdag börjar jag jobba men det känns helt ok eftersom jag bara ska jobba i 2 1/2 vecka och sedan ha en veckas semester till, tillsammans med min man! Och barnen givetvis. Någonting gick fel den här sommaren eftersom vi bara har haft en vecka tillsammans i början av juli. Inte roligt alls, men jag får se det från den ljusa sidan, jag har fått gjort en hel del hemma!
Nästa år ska semestern planeras noga så att vi kan vara lediga tillsammans.
Han skulle varit ledig mer men fick jobba i stället för att vara ledig efter missförstånd på jobbet. Tråkigt.

Nåja nu har vi bokat hotell i huvudstaden och ska dit några dagar. Är det någon som har ett bra tips på vad det finns att göra på vägen upp, vi kör från Skåne. I Gränna har vi varit, men kanske något annat bra tips! Gärna som är trevligt för barnen.

fredag 24 juli 2009

Min dag

Idag har jag:...läst min superspännande bok, Låt den rätte komma in...
...målat en andra runda på lekstugan...
...fixat lite bland blommorna...
...rensat upp efter häckklippningen...
...och varit och hämtat vår nya bil!

Ikväll har vi ätit gott, spelat kort och tittat på en gullig familjefilm.

torsdag 23 juli 2009

Ett tips!

Fick ett tips av Sienneis att man ska kika på sin egen blogg för inspiration, så det har jag gjort. Nu tänkte jag visa ett av mina första inlägg på bloggen. Nämligen ett litet tips på vad man kan göra med gamla svarvade furuljusstakar som man tröttnat på. Jag tog dessa (köpte dem på loppis för 10 kr för alla) och spraymålade dem svarta. Tyckte själv att det blev väldigt bra! Ett billigt sätt att förnya hemma lite!

Ett förtydligande:
Angående gräsklipparen så är det alltså ingen handjagare utan en motorgräsklippare men utan framåtdriv på hjulen.

onsdag 22 juli 2009

Hemma igen!

Nu känns det bra, stora dottern är hemma igen! Allt är som det brukar!
(hon är ju inte så brun...)
Bilden är lånad av medresenärerna

Gräsklippning

Min man tyckte det var en bra idé att köpa en gräsklippare som inte gick själv (jag vet faktiskt inte vad man kallar dem men ni förstår nog vad jag menar) så nu har jag klippt gräset och jag kan berätta att det finns inte en torr fläck på hela min kropp. Jag får väl se det som ett träningspass...

Äntligen!

Idag kommer M hem efter en vecka i Turkiet Med mormor & G! I kväll blir det puss- och kramkalas!

Provkört



Följetongen fortsätter..
Idag har vi varit och provkört dessa två bilar. Samma tillverkare lite designskillnad. En Saab och en Cadillac. Vi får se, samma pris på dessa men en av dem är en riktig bensinslukare så den har vi strukit. A var med och teståkte och hon tyckte vi skulle ta en av dem på momangen. Som hon sa:
-Fram med snålarna mamma!

Bio - Änglar och demoner

Har just kommit hem från en biokväll med min käre man. Vi såg Änglar och demoner med bl a Tom Hanks och Stellan Skarsgård.
Jag vet inte om det var det faktum att jag redan läst boken eller att de inte lyckades göra den spännande på filmen som gjorde att jag tyckte att den var så där.
Fast det är väl oftast så att boken faktiskt är bättre än filmen, men ibland så lyckas de.
Skådespelarna var duktiga men det var bristen på spännande överraskningsmoment som saknades. Skulle vara intressant att höra vad någon som inte läst boken tycker om filmen.

måndag 20 juli 2009

Semestertankar

Det som kanske är mindre bra med semester (om man nu får säga så) är att när man är hemma har man tid att titta noga hur det ser ut. Man upptäcker väldigt mycket som man skulle behöva göra vid eller göra om. Det är i och för sig trevligt men det kostar ju både pengar och tar tid.
Jag har kommit på att jag vill:
  • bygga en punschveranda
  • göra ett litet planteringsområde i trädgården
  • måla om huset i vitt
  • måla om i köket och i hallen
  • måla garageporten
  • bygga en utedusch
Fast det är väl bra att ha en lista om man skulle vara sysslolös en dag!

Vad gör man en regnig måndag?

Bakar kanelbullar!

Hört på stan! (del 10)

Det var länge sedan jag hade en hört på stan så det är dags igen! Denna lilla historien berättade en kompis för mig. De hade under en lunchrast suttit och pratat:
-Alltså, jag måste bara dricka vin varje dag!
-Du vet att det finns ett namn för det?
-MEN nej, jag är INTE alkoholist! Jag dricker bara fina viner!

Långväga mms

M skickade en bild inifrån deras hotell i Turkiet. Ser helt ok ut, jag skulle nog kunna offra mig och bo där...

söndag 19 juli 2009

Perfekt väder för...

...att klippa häcken.
När jag stod på min lilla stege såg grannen mig:
-Är det du som klipper häcken? Har min fru sett dig?
-Ja, jag har pratat med henne.
-Sa hon då att hon skulle klippa på vår sida ;)?
-Nja, inte riktigt.
Fem minuter senare kom grannen in med sin häckklippare:
-Jag kan ta toppen till dig, det är lättare för mig! (vi delar häck)
Ja, det var bara att tacka och ta emot. Hjälpsamma grannar är bra att ha!

Sen blev det lite tid att måla om lekstugan. Det är viktigt nu, för kaninerna ska bo där i vinter och då måste det vara fint! Är inte riktigt färdig än, men som ni ser så behövdes det!

Photoshop del 2


Just nu sitter jag och nördar mig framför photoshop. Det är roligt, tur att jag har semester så att jag hinner med sådana här saker. Behöver inte ha dåligt samvete heller, övriga familjemedlemmar sover och vädret är inget att hurra för idag.

lördag 18 juli 2009

Jag & photoshop!


Bonussonen kom hem och lärde mig hur Photoshop fungerar. Så nu blir det bara collage ;)! Tack J!
Nädå, men det är kul, här är mitt första trevande försök!

Vart har konsumtionen fört oss?

Mina tankar om hur ytliga många människor är väcktes igen för någon dag sedan när en bekant var inom och berättade att de ville flytta ifrån byn där vi bor för att den inte är tillräckligt hipp att bo i. Hon använde inte de orden exakt men budskapet var klockrent. Hon berättade att hon varit på en tjejmiddag med sina kompisar från förr där alla utom hon fortfarande bor i den hippa orten. Där fick hon höra kommentarer som: "Hur kan du bo DÄR? Vi kallade ju dem bönder/loosers" etc. Hon höll med dem: Det känns väldigt bondigt här. Vi är trötta på denna byn."
Tja, vad skulle jag säga? Jag sa att jag är uppvuxen här och tycker det är ett bra ställe för barn att växa upp på. Vad jag sedan tänkte är en helt annan sak. (Flytta då, jag tror inte att det är någon förlust för vår by.)
Den här striden mellan orterna som ligger i samma kommun har alltid funnits och jag i min enfald trodde bara att det var fjortisarna som fortfarande höll på med det...
Varför är det så viktigt vilken adress man bor på, vilken bil man kör, vilka kläder man har?Alltid ska det vara det nyaste och häftigaste.
Vad hände med personerna bakom sakerna? Det är klart att jag vill bo i ett fint hus, köra en fin bil och ha snygga kläder. Men oavsett hur mycket pengar du har kan du aldrig köpa kärlek eller vänner. Jag bryr mig inte om hur mina vänner bor, vilken bil de kör eller hur de klär sig. Det jag bryr mig om är att de är lyckliga och att jag trivs tillsammans med dem.
Vi som är vuxna måste väl i alla fall föregå med gott exempel och visa våra barn att det är inte prylarna som är det viktiga, det är personligheten.

fredag 17 juli 2009

Billigt inköp

M har önskat sig ett par gröna "foppatofflor" och nu hittade jag ett par för 29 kronor! Pinsen till kostade 20 kr för 6 st. Hur kan man sälja dessa så billigt? Även om det är en outletbutik. Man undrar vad det kostar att tillverka dessa skor och pins och är det ok att vi köper dem så billigt!? Är det bra för miljön? Någon hake måste det ju vara när det går att köpa så billigt. Trots mina funderingar köpte jag givetvis två par med 12 pins till tjejerna. Men man kan ju inte låta bli att undra...

Boktips!

Har ni inte läst i I cirkelns mitt av Dan Brown kan jag rekommendera er att göra det. Den är spännande från första början.

Stranden

Vädret såg så lovande ut i morse så vi bestämde att vi skulle åka till stranden med syrran och kusin L. Packade matsäck och allt annat man behöver för en dag på stranden. Efter 2 timmar kunde man inte prata för öppnade man munnen så blev den full av sand och det blev lite kyligt också. Det var bara att ta sitt pick och pack och bege sig hemåt...

Arga lappen!

Var just inne på Fotbollsfruns blogg och hittade detta tipset! Vill ni ha skoj en stund så kolla in detta!

torsdag 16 juli 2009

Minigolf

Idag körde vi till Granhyddans minigolfklubb i Beddingestrand för att som ni förstår, spela minigolf. A har önskat att göra det nu när M är i Turkiet.
Innan vi spelade åt vi middag på Amalfi, en pizzeria/restaurang i närheten av minigolfbanan. A kunde till sin förtjusning beställa in friterad rödspätta som har blivit hennes nya favorit.
P fick bjuda alla på glass efter spelets slut eftersom han vann. Efter att ha ätit GBs Lemon Age kan jag konstatera att det inte var en hit.
När vi körde dit passade vi på att provköra Toyota Prius (vi är bilvakter åt Turkietresenärerna). Vi är inne på en Saab 9.3 kombi men för att inte stirra sig blind på en bil ville vi testa andra. Priusen är väldigt tyst och bränslesnål, men den är inget för mig. Min man höll med mig, han var nämligen lite sugen på den ett tag.

Onsdagsmys





Igår kom min syster och lilla L på besök. Hon hade med sig hallonmuffins, hallonsaft och hallon från Halloncafét Bodarpsgården. Det var supergott!
Sen blev det bad i poolen och framåt kvällen kom min systers man och min andra syster.
Vi grillade lax igår. Fick tipset av våra grannar som bjöd på detta när vi var där sist:

Koka färskpotatis så att den nästan är klar
skiva upp morötter (inte för tjocka bitar)
strimla purjolök

Lägg en laxfilé på en bit folie
Lägg på potatisen, morötterna och purjolöken
Lägg på en stor klick smör och knyt ihop folien till ett paket

Grilla ca 40 minuter

Enkelt och gott

Efter en lång arbetsdag svalkar sig syrran i poolen! Även om hon inte tyckte att det svalkade så värst mycket! Men härligt ser det ut i alla fall!

onsdag 15 juli 2009

Bilförsäljning del 2

Ännu ett tårfyllt avsked i dag! Vi har sålt min bil nu...
Hoppas att vi får sålt den andra snart också! Så vi kan köpa en ny!

Svininfluensan

Hur orolig ska man egentligen vara över svininfluensan? I början var jag inte särskilt orolig, media förstorar alltid upp allting när det är nyhetstorka. Jag tänkte att de som blir sjuka kanske är de som har sämre immunförsvar och att man fick ge dessa personer vaccin. Nu ser jag att man ska erbjuda alla vaccinet i höst. Hur farlig är svininfluensan och behöver man vara rädd?
Fågelinfluensan förstorades ju också upp, men det blev inte den epidemi som de förutspått.
Det dör tusentals människor om dagen i andra sjukdomar (som går att bota), borde man inte ge dessa människor vaccin?
Ska ni vaccinera er?

Tårfyllt avsked

Ja, då var man tillbaka efter avlämning av ett styck barn på tågstationen. En och annan tår blev det. Funderar på om jag ska gå och lägga mig en stund till eller ska jag stanna uppe. Just nu är klockan 05.35.

tisdag 14 juli 2009

Borde sova...

Borde egentligen gå och lägga mig och sova. Klockan är ställd på 04.15. Då ska vi skjutsa M till tåget som ska ta henne till flygplatsen och där vidare till Turkiet. Men jag kan inte sova och jag kommer att gråta floder i morgon. Jag har aldrig varit från M i en hel vecka! Hon kommer att få det jättebra tillsammans med mormor och G, men oj vad jag kommer att sakna henne!!!
Allt är packat och klart i alla fall. Jag började tokstäda klockan 21.00 bara föra att fokusera på något annat än den stundande resan. Fast man får väl börja vänja sig, det lär väl bli fler resor utan mamma och pappa!

måndag 13 juli 2009

Personlig almanacka!

Idag har jag beställt en personlig almanacka efter tips från Fröken Isakson. Jag tyckte de var väldigt fina och kul att man kunde utforma den som man ville!
Bild lånad från personligalmanacka.se

Vem uppfann ogräset?

Nu lite vila i solstolen!

Sista inköpen


Idag ska M och jag handla det sista inför hennes resa till Side i Turkiet!
(För alla er som gissade på Grekland, jag förstår er, är inte helt bra på det här med gissa-vart-frågorna än, men jag lovar att träna ;))

söndag 12 juli 2009

Tosselilla


Idag har jag, syrran och S varit på Tosselilla med 4 barn. Tosselilla är ett sommarlekland som ligger i Tomelilla. Så idag har vi (eller rättare sagt barnen) klappat djur, gått i Tarzanskogen, åkt karuseller, badat i vattenlandet, klättrat, cyklat och lekt!
För några år sedan hette detta lekland Tomelilla Sommarland. När någon frågade makens son när han var liten i vilka länder han varit i så svarade han:
-Sverige, Danmark och Tomelilla Sommarland!