lördag 31 mars 2012

Det här med dialekter

Kom att tänka på en sak som jag funderat på tidigare men kom på nu igen när jag fick en kommentar av Shamrock angående dialekter, där hon menade att hon inte tänkt på att jag pratar skånska.
När jag läser era bloggar "ger" jag er en röst om jag inte träffat er och vet hur ni låter, sedan låter ni så som jag hittat på. Det kan ju bli lite förvånande om man sedan träffar personen och det låter helt annorlunda.
Samma med människors respektive som man inte träffat, jag gör mig en bild av hur de ser ut, kan säga att den bilden inte alltid stämmer när man sedan träffar personen i verkligheten.
Ja, inte bara dialekt och respektive faktiskt, utan allt. När en person berättar om sitt boende, sina barn, ja vad som, gör man sig väl en bild i huvudet. Lite roligt att berätta för varandra sedan vad man trott!

Jag kommer i håg att en person jag jobbade med ett tag fick för sig att min man var väldigt lång, alltid klädd i kostym med ett mörkt hårsvall. Det skrattade jag gott åt. Min man är normallängd, endast klädd i kostym när det är bröllop och att ha ett hårsvall fick han ge upp för många år sedan.

BP önskade sig en översättning. Ja, kanske är det fler som är intresserade. Jag ska på lekmannanivå försöka översätta. Om det nu är någon österlenare som vill rätta något, gör det! Jag är nyfiken!


"Det var ett fasligt snöande. Nu har det hållit på i ett ända sedan vi åt lunch och stigen som jag skottade till brunnen för en halv timme sedan är helt igensnöad...
Johann står och tittar ut genom stugfönstret. Han har tagit upp ett litet hål i mitten på ena rutan. Alla de andra rutorna är igenfrusna. Kvinnan sitter på sofflocket och stoppar strumpor. Hon eldar så att spisen är röd, men oj vad det är kallt ute! Det är så att eldandet inte räcker till. Nu säger hon till Johann:
-Det var värst vad du kikar mot vägen, är det brevbäraren..."

fredag 30 mars 2012

Vaddå skånska är svårt att förstå?


Den här hade vi roligt åt i dag på jobb.
Inte helt solklart ens för en skåning, men det här är österlendialekt och jag är ju en malmötös.
Detta är första sidan i en bok som heter Når di e böst ude av Birgit Lindström.

När EK tappat sina nycklar


Ek har blivit av med sina nycklar, hon springer och letar efter dem överallt. Vi andra hjälper till. Det visar sig att hon inte bara har jobbnycklarna i knippan utan alla sina nycklar. Hade det hänt mig hade jag varit i upplösningstillstånd! Men EK är ganska lugn. Hon berättar för alla att hon tappat sina nycklar, hon vill att vi ska leta i våra handväskor och i våra jackfickor.
-Ja, man vet aldrig, ni kanske har råkat få med er dem av misstag!
-Har du tittat i din handväska G? frågar EK.
-Men min handväska står inlåst i mitt skåp och jag har inte varit där sedan i morse!
-Ja, men det är bäst att du tittar ändå!
Efter två-tre timmars letande och att vi alla fått vända upp och ner på våra handväskor + att hon tvingade min kollega att ringa till en man som precis varit på besök hos oss och fråga honom om han råkat få med sig hennes nycklar, hittar hon dem. På en hylla i köket bakom pappersrullen.
-Javisst ja, hehe, jag lade dem där när jag skulle torka av diskbänken!

Det blev en repris även i dag. Eftersom jag varit hemma och sjuk i veckan har jag inte snappat upp någon ny EK historia! ;)
Hoppas ni uppskattar denna ändå!

torsdag 29 mars 2012

Efterlängtat paket & kreativa tonåringar

Redan när BP visade bakdelarna första gången i sin blogg blev jag förälskad i dessa.
Därför blev jag extra glad när jag kunde beställa dem genom henne!
Tusen tack för det!


Ställde upp dem i vardagsrummet och var hur nöjd som helst!
I dag kom jag hem och fann dem så här:


Det är bra med kreativa tonåringar. ;)
Lite pinsamt tyckte de fyra som var här att det var när jag påpekade det,  ingen ville heller erkänna vem det var som gjort det. Hahaha, söta barn!

onsdag 28 mars 2012

Det här med särskrivning är inte alltid lätt :)


Här har man lyckats göra fel först på de fyra första och sedan kanske kommit på att orden kanske skulle vara sammansatta och sedan blir det ändå fel på den sista...taskigt... ;)

Alla gör vi fel i bland med tryck som går ut till allmänheten borde man dubbelkolla.

Vill de se fler särskrivningsfel kan du kika här där även bilden är hämtad från.



tisdag 27 mars 2012

Tjejer när de spelar! (snott från FB)


Om ni frågar döttrarna så ser i alla fall jag ut så här när jag spelar tevespel. ;)


Wishboard

En kompis till mig berättade om wishboard. Det är en tavla du själv gör med ord och bilder om hur du vill att din framtid ska se ut. Du kan klippa och klistra från tidningar eller skriva själv.
Tydligen kan man få det man vill om man gör en wishboard. Man blir på något sätt mentalt peppad av att se sina drömmar på en tavla och det blir lättare att nå målen!
En wishboard är inte konstant utan du kan ändra den när du vill.
Är det någon som har provat det?

måndag 26 mars 2012

Dagens sanning om ytlighet (+ att jag fick tillfälle att använda ordet hen) ;)

Jag bor i ett samhälle som inte är så stort så därför känner man många där eller vet vem många är, på gott och ont.
För ett tag sedan fick jag höra att man "på byn" inte tyckte om Fru X. Varför inte då, undrade jag förvånat eftersom jag endast känner henne ytligt men alltid tyckt att hon är väldigt trevlig när jag träffar henne.
Svaret jag fick var:
-Hon är för snygg.

Visst är hon snygg, är alltid snyggt klädd, snygg i håret och så där, men att inte tycka om henne för den sakens skull? Hur tänker man då?
De som säger så är säkert de som själv går och intalar sig att utsidan inte är viktigt, att det är insidan som räknas och så vidare. Jag håller med om att insidan är viktigast, men det gör väl inget om utsidan också är trevlig? Dessutom känner de ju inte henne, så vad hände med insidan och det viktiga med den nu då?


När det gäller mig, får folk förtjäna sin "ogillastämpel" innan de får den. Men jag vill göra bedömningen på hur människan är, inte hur hen ser ut eller vad hen har på sig.

Tyvärr får jag väl säga att de som skitsnackar antagligen inte är nöjda med sig själv, vilket är tragiskt. Alla borde få lov att vara nöjda med den de är, oavsett hur man ser ut, för det är ju ändå insidan som räknas i slutändan!

Är det någon som har liknande erfarenhet från en småstad? För i en storstad skulle nog inte detta hända eller?









söndag 25 mars 2012

Då var den här...

...förkylningen från helvetet.
Nu låter det ju bra att säga att man hade tänkt att ta en löpartur ute i det fina vädret, men det är faktiskt sant.
Så nu när inte det gick får jag ligga i soffan och tröstäta choklad...;)

lördag 24 mars 2012

Fredagskvällen


I går var jag och två vänner och såg Ljust & fräscht med Fredrik Lindström och Henrik Schyffert.
Föreställningen varade i 2 timmar och jag skrattade säkert i 1 timme och 59 minuter! En minut fick jag hämta andan! ;)

Underbara herrar som verkligen kan det där med att underhålla!
Om ni har möjlighet att se den - GÖR DET!


fredag 23 mars 2012

Kvällens aktivitet!

Egoistiska kollegan är tyst


I dag bjuder jag på en repris

EK är i vårt gemensamma arbetsrum och hon pratar non-stop med min kollega som försöker arbeta. Till slut säger min kollega:
-Snälla EK nu måste jag faktiskt jobba så du får vara tyst!
-Jaja, svarar hon och börjar sortera papper, då hör man:
-Jag ska vara tyst, jag ska vara tyst...

torsdag 22 mars 2012

Idag har det varit ett härligt väder och jag känner mig inte så arg längre!


Ja, det var väl allt jag ville säga just nu!
Ha en härlig torsdag!


onsdag 21 mars 2012

Idag tackar jag gladeligen ja till ett annat jobb!

Hade utvecklings/lönesamtal med min chef i dag. Innan mötet skulle jag kryssa i ett papper på var jag tycker jag ligger i min arbetsroll (olika nivåer) och chefen skulle kryssa i ett likadant och sedan skulle vi jämföra.
När jag kommer in börjar vi direkt med pappret och jag får säga vad jag har fyllt i. Chefen lyssnar och säger efter varje punkt: "Så tycker jag också."
Det är bara det att jag ser att hon ändrar sina kryss beroende på vad jag säger och säger sedan att hon tycker likadant...
Jag påpekar att vissa av frågorna är svåra för chefen att bedöma och tycker därför inte de borde vara med. Men då säger hon att hon lyssnar på vad andra tycker.

Dessutom har jag jobbat fram en hel del saker på mitt jobb som används av många men det vet hon inte något om för hon bryr sig inte, hon frågar inte vad man gör MEN om man springer in till henne typ varje vecka och berättar och visar vad man gjort då hyllas man i fikarummet.

1. Jag vill veta vad CHEFEN tycker om mig. Hur hon upplever att jag sköter mitt jobb. Jag vill veta vad jag är bra på, vad jag behöver förbättra, vad jag inte är bra på och så vidare.

2. Jag vill bli bedömd av henne INTE av de andra på mitt jobb.

3. Jag lägger ner min tid på att utveckla mitt arbete och lägger därför inte tid på att springa in till chefen och visa allt jag gjort. Om hon är intresserad borde hon fråga vad jag gör!

4. Sen berättade jag för henne att det är många som snackar väldigt mycket vad de gör och hur bra de gör det, men att det i verkligheten inte händer så mycket. Men vem det gällde kunde hon själv ta reda på. (Kändes bra att jag sa detta för när jag kom tillbaka till min kollega och berättade så sa hon att hon sagt nästan samma sak, skönt för då är det inte bara jag som tycker så).

För ca 2 år sedan mådde jag dåligt, kalla det en vårdepp och jag bad att få gå i från jobb. När jag kom tillbaka dagen efter frågade hon inte mig hur jag mådde utan det gjorde hon i dag! Två år senare. Ibland kan man skita i talesättet "bättre sent än aldrig".

Ja, jag är irriterad i dag! :) Nu har jag fått skriva av mig lite och det känns lite bättre MEN om det är någon som behöver en ambitiös, social, drivande, självtänkande lojal kvinna i sina bästa år på sin arbetsplats där man uppskattas för det man gör, så hör av er!


En bild på Häxan Surtant passar in i dag!
bild från svt.se

tisdag 20 mars 2012

Nu får jag skämmas


En person som inte känner mig så väl frågade mig hur jag kunde hålla mig så smal (tackade för komplimangen och är glad över att de ca 8 kg jag gått ner syns).
Jag svarade att jag tränade och inte åt onyttiga saker i veckan, utan sparade mig till helgen.
Precis när jag sagt det kom jag på att jag tryckte i mig sex chokladbitar i går...
Fast det sa jag inte, så nu skäms jag lite.
Men det lät ju bra eller hur?

måndag 19 mars 2012

Det här med cykelhjälm

Med en dotter som snart fyller 13 blir det en hel del diskussioner om cykelhjälmens vara eller inte vara. För mig finns inte diskussionen eftersom lagen säger att om man är under 15 år så ska man ha cykelhjälm. Så här hemma använder man hjälm eller apostlahästarna.
Många föräldrar tillåter sina barn att cykla utan hjälm trots att de är under 15.
Är föräldrar så lättmanipulerade? Varför kan man inte bara säga nej? Det finns ju en lag och slutar vi följa lagen kan vi ju lika bra säga till våra barn att det är okej att ta saker i affären utan att betala, köpa ut sprit till dem när de är 16, köra moppe utan hjälm och låta dem köra bil utan körkort. För om man struntar i en lag kan man väl strunta i de andra?

Om inga barn under 15 tilläts att cykla utan hjälm hade inte heller grupptrycket varit så stort. Enligt dottern är man töntig om man har hjälm. Varför? Jo, för att några föräldrar gett med sig och låter sina barn cykla utan hjälm och då blir de konstigt nog de coola.
Egentligen tycker jag att lagen om cykelhjälm borde gälla alla åldrar. Förstår inte varför man vid 15 år är odödlig.

Är inte föräldrar rädda om sina barn? Som vuxen borde man vara medveten om vilka skador en skallskada kan ge. Jag träffade en tjej som berättade vad hon råkat ut för när hon cyklade, utan hjälm.

Hon cyklade nerför en backe som inte var speciellt brant men som ni alla vet får man upp en ganska hög fart i en nerförsbacke oavsett lutning. När hon åkt en liten bit hoppar kedjan av, farten är för hög för att hon ska kunna sätta ner fötterna och vågar inte slänga sig heller. Hon får högre och högre fart på cykeln och det enda hon kan göra är att skrika att folk ska akta sig. Hennes väg slutar med en korsande väg med mycket trafik. Hennes val nu är att slänga sig eller korsa vägen. Det går fort och hon är livrädd. Valet görs av att hon kör in i en parkerad bil voltar och hamnar på sjukhus i nästan ett år. Den här tjejen har "tur", för hon överlever och är i dag helt återställd. Hennes skallskador var livshotande. Hade hon haft hjälm hade inte läketiden behövt vara så lång.
Behöver jag säga att hon INTE cyklar utan hjälm i dag?

Vad jag vill ha sagt är: Var rädd om era skallar! Använd hjälm! :)

Dottern - när det inte var något snack om hjälmens vara eller icke vara.


Lagen är här! 

söndag 18 mars 2012

Oj, nu gick helgen så där fort igen! :)


Helgen har sprungit i väg, alldeles för fort som vanligt! :)
Har hunnit med middag hos en fin vän, tjejmiddag här hemma och i dag har vi haft besök av en väldigt liten och väldigt söt tjej.

I helgen har även en massa roligt planerats in under året bland annat teaterbesök, middagar och resor!

Hoppas att även ni haft en bra helg!

fredag 16 mars 2012

Personlighetsanalys - Tinajo

Jag har ju lovat fler personlighetsanalyser och de kommer, men ni är inte alla lätta att få en bild av. Tinajo är nyfiken på vad jag har att säga om henne. Hon var inte helt lätt men här kommer en liten analys:

Tinajo är en stark kvinna och med det menar jag inte att hon har enorma muskler utan ett gott självförtroende och en bra självkänsla.
Hon säger vad hon tycker men inte till vilket pris som helst. Hon är ärlig, öppen och rak om du vill ha svar.
Tinajo har ordning och reda hemma, var sak har sin plats. Hemmet är inte fyllt av onödiga saker utan det är sparsamt möblerat och dekorerat med utvalda saker.
Familjen är viktigast och då framför allt barnen. Familjen är prio ett, alltid.
Tinajo är kreativ och är duktig på att skapa med händerna. Hon är inte rädd för att prova något nytt oavsett om det gäller bak, målning eller handarbete.
Jag tror hon ser nya saker som en rolig utmaning.
Tinajo är trevlig, social och lätt att prata med. Om du har Tinajo bredvid dig på en fest kommer aldrig den där pinsamma tystnaden att uppstå.
Hon är en lugn person, ingen som hetsar upp sig i onödan.

Har du inte "träffat" Tinajo? Kika in till henne och säg hej, här!
Där finns fina bilder, mycket idéer och vill du träna din engelska är detta ett bra tillfälle att göra det!


Som vanligt snor jag helt fräck ett foto från den jag analyserar. Här Tinajo, från hennes blogg!

När EK sätter gränser

På min arbetsplats går våra skrivbord i hop. En lång skrivbordskiva är uppsatt och vi får snällt dela på den. Gränserna var mitt och ditt slutar kan därför vara lite luddiga. Kollega Z som sitter sidan om EK har en kaffekopp på bordet. Tydligen står den på EK:s del av bordet för plötsligt får EK ett utbrott och ryter:
-Z du kan inte ställa din kopp här, det fattar du väl? Jag vill inte att du spiller kaffe på mina papper! Du får flytta koppen! Du får faktiskt ha dina saker på din del av skrivbordet!

Det är illa nog att skälla ut sin kollega på det sättet men det värsta var att kollega Z inte satt på sin plats just då, utan hade lämnat rummet...

torsdag 15 mars 2012

En tacos?


Jag och dotter A håller på att fixa till det lite i hennes rum.
Jag fastnar med med tröjan i de taggiga blommorna.
-Akta mina tacos! ropar A.
-Tacos? undrar jag och kan inte låta bli att skratta.
-Ja, men de heter ju NÄSTAN så!

Nyfiken på hur dotter A har det?



onsdag 14 mars 2012

Diagnos tack!

När man två gånger på kort tid har försökt öppna dörren på jobb genom att trycka på bilnyckeln i stället för på knappen som sitter bredvid dörren, vad lider man då av?



tisdag 13 mars 2012

När bilen kastar in handduken på motorvägen...

När man precis kört ut på motorvägen vill man inte att displayen i bilen visar "Låg kapacitet" för att sedan med gasen i botten kunna köra 10 km i timmen i hundra meter och sedan stanna helt är inget som jag jublade högt över, tvärtom...
Kul att stå där när bilarna kör förbi i minst 110 trots varningstriangel och varningsblinkers.
Ännu roligare när de tutar på en. Jo, men jag har stannat här för att ta en kort picknick paus liksom... ;)
Som tur var kom min man och räddade mig. Kan säga att vindrutetorkarna började bete sig konstigt i söndags och elhissarna till fönstren fick ett litet frispel i morse så nu är bilen hos bildoktorn.


En afganistansk kvinna gjorde en hennamålning på mig i dag.
Så nu har jag fått en minitatuering i några dagar! :)
Oftast dekorerar man sin hud med henna när det är fest eller en högtid.

måndag 12 mars 2012

Söndagen bjöd på ett fantastiskt väder och jag hade inte riktigt tid med bloggandet! :)

 

Igår hann jag med att träna, fixa vårfint utanför dörren, tvätta och uppvakta svärmor som har fyllt 70!
Därför blev det ingen datortid i går.

Nu när vårsolen tittar fram vill jag gärna köpa nya vårkläder.
Jag vill ha en grön vårkappa men det verkar inte bli det lättaste.
Köpte en röd och en orange klänning på H&M.
Men lämnade tillbaka dem igen. 
De är väldigt snygga MEN jag måste ju vara brun för att ha dem på mig och tänk om det inte blir en bra sommar! ;)
Hittade ett par ballerinaskor som fick följa med hem i stället:

lördag 10 mars 2012

Det visste ni inte om mig?

Jag har fått en utmaning av Jeanette med bloggen Jeurima.
Jag ska berätta fem saker om mig själv som ni inte vet. Jag satte ett litet frågetecken eftersom någon kanske redan vet. ;)

1. Jag har haft en piercing i näsan.
2. Jag tycker inte en högskole- eller universitetsutbildning är ett mått på hur intelligent man är. (På min arbetsplats är till exempel 99% högskoleutbildade...)
3. Jag är som en elefant när det gäller oförrätter, jag glömmer aldrig...
4. Avskyr småkryp (gråsuggor, larver och annat äckligt).
5. Har väldigt svårt för människor med dåligt bordskick.

Är det någon annan där ute som är redo att avslöja fem saker om sig själv?



fredag 9 mars 2012

Efter regn kommer solsken!



När jag kom hem från träningen i morse stod det här söta huset på min trappa med en liten lapp inuti:


Jag blev så glad! Listade rätt fort ut vem som var den hemliga presentlämnaren också!
Tusen tack kära vän!
Min samling är de två husen jag köpte häromdagen.
Jag är väldigt förtjust i zinkhus!


Lovade dottern att visa hennes målning!


EK på HLR

Killen från Räddningstjänsten informerar om mun-mot-mun-metoden. Förklarar hur man ska göra. Han nämner också att på grund av blodsmittorisken väljer man själv om man vill göra mun-mot-mun-metoden.
Då ställer EK sin fråga.
-Ursäkta mig, om man nu är rädd för smittorisken, kan man använda en cykelpump att pumpa in luft med i stället?

Bara för att det är fredag ska jag bjuda på en annan kommentar från en annan kollega, Blondie:
-Ska jag göra sån HLR om någon har svimmat också?
När frågan ställdes hade killen från Räddningstjänsten precis visat hur en hjärtstartare fungerar.

Killen från Räddningstjänsten sa att det inte fanns dumma frågor och att det var bättre att försöka hjälpa någon i nöd än att inte göra något alls.

Jag skulle vilja göra ett tillägg till det:
"Det beror på vem som står bredvid redo att hjälpa!"
Jag menar bara att cykelpumpen antagligen inte är så effektiv och att vakna av en defibrillator när man bara svimmat är inget jag drömmer om...





torsdag 8 mars 2012

Jädra torsdag

Jag hoppas det snart är fredag för denna torsdag är inte rolig...
  1. fick mens
  2. insåg att en som jag kallade min vän inte är det
  3. trött på en kollega som fjäskar för chefen och åker snålskjuts på arbete vi andra gjort
  4. knäppt utspel av en släkting
För att inte bara klaga så tänkte jag berätta vad som varit bra i dag:
  1. träffade en god vän som är min vän
  2. ätit god mat 
  3. fått prata med min fina kollega
  4. fått komma hem till min älsklingsfamilj
Vad bra att jag fick skrivit de bra sakerna också, känns genast bättre!


Mitt nyinköpta zinkhus!
Köpte faktiskt två stycken hos Cilla F!

onsdag 7 mars 2012

Vad jag och döttrarna sysslade med i gårkväll!


M kom på att vi skulle göra Angry Birds i lera. Hon vill att vi ska göra många. Så här många hann vi göra i går!

tisdag 6 mars 2012

När dottern skäms

Jag tänkte att jag skulle vara väl förberedd inför Melodifestivalens final på lördag och klä upp mig dagen till ära i en passande melodifestival-outfit.


Lägg gärna märke till det helt naturliga leendet. ;)
Fast hur roligt har man i omklädningsrummet på H&M?

I vilket fall som helst följde den inte med hem. Dock berättade jag för dottern att jag provat den, hon var i provrummet sidan om. Hennes reaktion:
-Men MAMMA! NEJ......, sa hon förfärat med uppspärrade ögon.
Försökte förklara att jag inte gått ut i butiken i den, men tydligen är det pinsamt att jag faktiskt tog den med mig in i provrummet! ;)


måndag 5 mars 2012

EK & company

Ibland tänker jag att jag borde starta en till blogg, en blogg om min arbetsplats.
Herregud om man bjöd ditt Hipp hipp-gänget skulle de ha material till flera säsonger!
EK levererar rejält nu, hon har slutat röka och då blir det lite roligt...
Jag skulle kunna döpa bloggen till EK & company.

Vad EK gjorde i dag får ni veta på fredag. Jag ska i alla fall berätta att vi idag hade en HLR-utbildning med en kille från Räddningstjänsten. Han var väldigt tålmodig och professionell.

Han började mötet med att säga:
"Var inte rädda för att fråga, det finns inga dumma frågor!"
Det var då jag tänkte:
"Wait and see..."

söndag 4 mars 2012

Söndagstankar


Klockan är tre och hittils denna söndag har jag hunnit kika lite på Vasaloppet, tagit en lång powerwalk, tvättat och städat. Nu lite datortid.
Jag som är en melodifestivalnörd tittade givetvis på andra chansen i går och var inte så uppspelt över andrachansendeltagarna, men efter att ha lyssnat på alla bidrag så ändrade jag mig angående Thorsten Flinck. Den låten är ju faktiskt bra. Så helt rätt att den gick vidare.

Startfältet till lördagens final:

1. Shout it out - David Lindgren
2. Jag reser mig igen - Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
3. Mystery - Dead by April
4. Why start a fire - Lisa Miskovsky
5. Baby Doll - Top Cats
6. Euphoria - Loreen
7. Soldiers - Ulrik Munther
8. Mirakel – Björn Ranelid feat. Sara Li
9. Why am I crying - Molly Sandén
10. Amazing – Danny Saucedo

Om jag fick bestämma på lördag:

1. Loreen (utan tvekan)
2. Danny 
3. Thorsten
4. David
5. Lisa
6. Ulrik
7. Top Cats
8. Molly
9. Dead by April
10. Björn & Sara


Förresten, jackan kostade verkligen 10500 norska kronor på rean, ordinarie pris var 15000. 

lördag 3 mars 2012

70, norgejacka och nytt!

Först. Jag har fått 70 följare nu! Jag är så glad och ni är välkomna allihop så trevligt att ni hittat hit!

För det andra. När jag var i Trysil var man ju tvungen att se om det fanns något att shoppa.
Hittade en rolig jacka (dock inte min stil) på rean:


För det blygsamma priset av 10500 norska kronor kan den bli din!

Det tredje. Jag har fått (ja, köpt då) ett nytt skrivbord till min lilla datorhörna.
Förr ville jag att allt skulle vara vitt, nu har jag helt snöat in på svarta möbler.


Skrivare och annat osnyggt är nu i en klädkammare i stället för i en bokhylla sidan om.


fredag 2 mars 2012

Tro det eller ej!

Jag och kollegan fick faktiskt fyra anmälningar till vår kurs!
Tyvärr var de fyra som anmälde sig smarta nog att inse att det var på skoj, de som verkligen behövde gå kursen anmälde sig inte och EK undrar fortfarande om det blir någon kurs och i så fall när kursen kommer att hållas, för hon vill gärna skriva in den in sin almanacka. När vi förklarade att det var på skoj men att det ändå var lite på allvar, förstod hon ändå inte riktigt utan undrade än en gång:
-Men blir det någon kurs?

Jaja, vi försökte i alla fall! :)


När EK tycker till

Min chef står bredvid mig och mina två kollegor och diskuterar hur ett vikarieproblem ska lösas. EK kommer fram till mig och börjar högt och tydligt att fråga mig om något.
Chefen ber henne att försöka prata tystare eftersom EK pratar väldigt högt och de andra kan nästan inte höra vad de själv säger och avslutar med att de har en viktig sak att diskutera. EK svarar:
-Ja, men det här är faktiskt viktigt också! Det handlar också om litteratur!
-Fast vi diskuterar inte litteratur..., säger chefen.
-Nehä! Men jag ska bara få rätt på detta först, svarar EK och fortsätter prata med mig, något tystare dock.

torsdag 1 mars 2012

Vårtecken och en ny kurs


Jag och min kollega tröttnade rejält på hur folk bär sig åt när det gäller diskmaskinen så i stället för att sura och skälla ut folk hade vi en annan idé!


Lite vårtecken är alltid trevligt!